• 瀏覽: 2,449
  • 回覆: 9
有個親戚都算好親個種-以前我成日都請佢地一家四口去下澳門。廣州。珠海等。次次都一蚊都無出·。見d小朋友玩到咁開心又冇乜所謂。
6.7年前。同個親戚講係中山有人賣地。叫佢夾錢一齊又話大陸冇乜升值,唔肯夾。
最後我同屋企人夾份買左,起左5層黎收租,成日串我收個小小租冇用。19年中俾發展商收地計面積賠樓或現金。個親戚就開始俾說話我聽。又話唔預佢、有錢自己賺。
之後就冇再見過。有著數就識人。冇野益佢就路人。

人就係咁現實㗎啦,對佢哋好十次,唔會記得㗎!但只要您對佢哋唔好一次唧,立刻記您一世!更何況係佢哋唔肯投資在先!

天下有兩難:登天難,求人更難。

天下有兩苦:黃連苦,貧困更苦。

人間有兩險:山高險,人心更險。

人間有兩薄:春冰薄,人情更薄。

知其難,守其苦,測其險,忍其薄。

回覆 引用 TOP

唔講呢d唔知有乜野同你講呀
我個邊夠重複又重複,我成日話唔使刻意招呼應酬我,好古怪聽唔到入耳,入屋我企响度猛叫我坐,同佢講坐得車耐俾個屎忽休息下,佢好似唔x明

引用:
原帖由 subming 於 2020-4-19 07:53 PM 發表

我個邊夠重複又重複,我成日話唔使刻意招呼應酬我,好古怪聽唔到入耳,入屋我企响度猛叫我坐,同佢講坐得車耐俾個屎忽休息下,佢好似唔x明 ...
講緊乜?

引用:
原帖由 wingwing1234566 於 19/4/2020 19:56 發表

講緊乜?
佢哋唔講呢d唔知有乜野同你講呀,唔係俾說話你聽呀

回覆 引用 TOP

係討厭你嘅話就喺門口掃把你走啦,係咪啊?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wingwing1234566 於 2020-4-19 05:23 PM 發表

有個親戚都算好親個種-以前我成日都請佢地一家四口去下澳門。廣州。珠海等。次次都一蚊都無出·。見d小朋友玩到咁開心又冇乜所謂。
6.7年前。同個親戚講係中山有人賣地。叫佢夾錢一齊又話大陸冇乜升值,唔肯夾。
最後我同屋企人夾份買左,起左5層黎收租,成日串我收個小小租冇用。19年中俾發展商收地計面積賠樓或現金。個親戚就開始俾說話我聽。又話唔預佢、有錢自己賺。
之後就冇再見過。有著數就識人。 ...
影響自己情緒就唔好

你同人下棋,你就按足棋例,對手就可以飛象過河,事急馬行田,卒仔向後行。
如你還規規矩矩的跟他下棋,還下了十年,你就是個傻仔、你就是個白癡!

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

係呀。開始叫佢夾錢又唔肯。都唔知仲有乜好講

回覆 引用 TOP

仲識佢老鼠

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]