• 瀏覽: 8,316
  • 回覆: 95
本主題由 YanNessIsMe 於 2020-10-3 06:17 PM 關閉
我本身做小學老師,仲有幾年都30,想認真拍拖,上年底一次朋友生日會識咗個男仔,
佢30歲,外表幾young,我地互相約過幾次,有傾電話,相處過發現佢幾好心地同埋好易滿足現狀(唔知好處定壞處)
再進一步認識先知道佢做緊政府文書主任,我問佢人工有冇近30k,佢答我得2xk頭
我問佢有冇諗過買樓,佢話住公屋ok,平租,唔使做樓奴
我O咀無奈,我心諗將來如果佢有老婆,唔通同奶奶一齊住?生埋個仔一家5口住公屋?

引用:
原帖由 ashlelee 於 2020-4-16 07:40 PM 發表

我本身做小學老師,仲有幾年都30,想認真拍拖,上年底一次朋友生日會識咗個男仔,
佢30歲,外表幾young,我地互相約過幾次,有傾電話,相處過發現佢幾好心地同埋好易滿足現狀(唔知好處定壞處)
再進一步認識先知道佢做緊政府文書主任,我問佢人工有冇近30k,佢答我得2xk頭
我O咀無奈,我心諗將來如果佢有老婆,唔通同奶奶一齊住?生埋個仔一家 ...
高大靚仔,有車,有樓,有錢,有學歷?

首先你信唔信先,我意思係佢話嗰個收入多少

引用:
原帖由 subming 於 2020-4-16 08:05 PM 發表

首先你信唔信先,我意思係佢話嗰個收入多少
我check咗佢入職年份同職位薪金表
佢年資最高有30k,但目前係22k,政府人工唔難check到

我高過佢差不多成萬....

引用:
原帖由 ashlelee 於 16/4/2020 20:12 發表

我check咗佢入職年份同職位薪金表
佢年資最高有30k,但目前係22k,政府人工唔難check到

我高過佢差不多成萬....
嘩~~你真係.......
佢30歲,有乜嗜好,我意思係洗錢洗得最多既地方,屋企住公屋仲有咩人一齊住呀?

同佢講其實唔買黎住可以買黎收租
你多佢幾多冇意思㗎,佢一個名買咪佢自己供,夾份買咪一齊供,佢唔買咪唔使供囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 subming 於 2020-4-16 08:14 PM 發表

嘩~~你真係.......
佢30歲,有乜嗜好,我意思係洗錢洗得最多既地方,屋企住公屋仲有咩人一齊住呀?
朋友話佢月儲70%,嗜好無乜,跑下步做gym,佢朋友唔多
聽講唔使俾家用。但佢唔會係富家子,因為我去過佢家拎手信

引用:
原帖由 ashlelee 於 16/4/2020 20:28 發表

朋友話佢月儲70%,嗜好無乜,跑下步做gym,佢朋友唔多
聽講唔使俾家用。但佢唔會係富家子,因為我去過佢家拎手信
唔使俾家用,佢老豆做乜架?

引用:
原帖由 subming 於 2020-4-16 08:37 PM 發表

唔使俾家用,佢老豆做乜架?
呢層唔知

引用:
原帖由 ashlelee 於 16/4/2020 20:59 發表

呢層唔知
有老竇老母教架
屋企開支搞得掂要個仔俾家用都係幫佢儲下錢,你諗下點先唔使個仔俾

回覆 引用 TOP

你揀人 人揀你 最緊要都係搵個同路人!你想搵個買樓,佢想住公屋 你地已經唔同路

引用:
原帖由 chachachacha 於 2020-4-16 09:30 PM 發表

你揀人 人揀你 最緊要都係搵個同路人!你想搵個買樓,佢想住公屋 你地已經唔同路
你唔覺有點太低嗎?

引用:
原帖由 ashlelee 於 2020-4-16 09:31 PM 發表

你唔覺有點太低嗎?
搵2萬幾蚊 住公屋交平租!香港有超過一半以上人口都差唔多情況!你搵三萬幾想買樓同樣難,想買樓搵對象可能要5-10萬既人.但人地搵成10萬又會嫌3萬少!所以你揀人 人揀你

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ashlelee 於 2020-4-16 07:40 PM 發表

我O咀無奈,我心諗將來如果佢有老婆,唔通同奶奶一齊住?生埋個仔一家 ...
做miss都係有一種執着有時揾$少未必一世都少可能投資叻呢可能轉私人機構步步高陞呢呢跟本話唔埋妳諗下依果想法大家長唔長久到好過啦比阿澤佳睇中妳又如何生完B咪一腳伸妳

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]