• 瀏覽: 5,468
  • 回覆: 29
  • 追帖: 1
唔知點解我覺得今年係造人既好時候,見到原來有d媽媽都做過人工受孕...流程我約略都知,搵到個醫生我覺得價錢都合理既。呢度會唔有jm可以share下做IVF有咩要準備?同埋有咩要注意既地方呢...

睇下中醫做下運動養好身子, 迎接小生命囉. 

唔知jm點解要做IVF? 俾醫生診斷左?

Jm搵到邊個醫生? 我都搵緊想做IUI.

引用:
原帖由 yanckc 於 2020-4-16 03:06 PM 發表

睇下中醫做下運動養好身子, 迎接小生命囉.

唔知jm點解要做IVF? 俾醫生診斷左?
係呀⋯⋯ 其實係我已經有一個小朋友K1架啦
我地想生多一個
但生上一胎時 有一邊輸卵管有事 已經切左啦⋯⋯
咁嗰陣醫生話如果想再生第二胎要ivf架啦⋯⋯

引用:
原帖由 gracechan_hk 於 2020-4-17 12:08 PM 發表

我地想生多一個
咁嗰陣醫生話如果想再生第二胎要ivf架啦⋯⋯ ...
咁ivf 就直接啲 唔洗嘥時間

飲黑豆水, 聽聞有幫助. 

我自己就做運動, 食葉酸, 食藥. 同買定口罩, 因為我由打算生BB開始到生BB之前, 坐巴士已經會帶口罩, 因為香港人有病係唔會帶口罩既.

反而依家個個都帶口罩, 我仲放心. HAHA, 不過口罩就貴左啲.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 janiceho123 於 2020-4-16 04:43 PM 發表

Jm搵到邊個醫生? 我都搵緊想做IUI.
我搵江醫生, Book 左期架啦. 我問左幾個佢最平, 個期最快, 中環黎講又唔算貴. 所以我揀佢.
IUI 佢都有得做架. 你打去問下啦.

引用:
原帖由 janiceho123 於 2020-4-17 12:48 PM 發表

咁ivf 就直接啲 唔洗嘥時間
係呀, 我就係想直接啲唔想等. 我唔想兩個小朋友隔太遠歲數. 咁先有個伴成長.

回覆 引用 TOP

台灣同泰國做都不錯

回覆 引用 TOP

基本唔好飲凍野. 食葉酸, 其他你睇醫生, 醫生會話你知架啦.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gracechan_hk 於 2020-4-17 02:29 PM 發表

我搵江醫生, Book 左期架啦. 我問左幾個佢最平, 個期最快, 中環黎講又唔算貴. 所以我揀佢.
IUI 佢都有得做架. 你打去問下啦.
江醫生, 係咪即係江穎珊?

聽講人工都唔去到100%

引用:
原帖由 gracechan_hk 於 2020-4-17 12:08 PM 發表

我地想生多一個
咁嗰陣醫生話如果想再生第二胎要ivf架啦⋯⋯ ...
都係切左1邊咋 咁都要人工?
我岩岩做完卵巢畸胎瘤手術 😫
1邊連輸卵管切左 1邊只切左腫瘤保留左健康組織
咁樣我咪一定要人工受孕 😫

回覆 引用 TOP

男士可以食啲有鋅既食物, 如生蠔, 三文魚, 牛肉, 黑朱古力咁, 係有少少幫助既.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 黃昏橙色的魚蛋 於 2020-4-21 10:07 PM 發表

聽講人工都唔去到100%
係架. 醫生從來都唔會guarantee ga la.

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]