• 瀏覽: 1,885
  • 回覆: 16
呢排疫症咁流行, 少左帶BB出街曬太陽
唔知奶粉既維他命D夠唔夠?
最近轉天氣, BB間中有2聲咳, 好驚佢病呀

美x臣有出維d,呀,可以去萬寧睇睇,唔貴

小心身體, 唔好病呀, 又或者食多D 有營養既野

引用:
原帖由 Terre2501 於 2020-4-15 01:09 PM 發表

BB可以食/沖?

引用:
原帖由 sadqw 於 2020-4-15 02:39 PM 發表

小心身體, 唔好病呀, 又或者食多D 有營養既野
我都驚佢病, 睇醫生好麻煩, 煲下清湯比佢先

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Villa227 於 2020-4-15 03:29 PM 發表

BB可以食/沖?
一細樽液體來,加入奶/果汁比小朋友飲就OK,冇咩味

引用:
原帖由 Terre2501 於 2020-4-15 01:09 PM 發表

BB飲緊ENFINITAS, 可能因為佢有乳鐵蛋白, 比較健康D, 好少病

引用:
原帖由 babylon0519 於 2020-4-17 11:11 PM 發表

BB飲緊ENFINITAS, 可能因為佢有乳鐵蛋白, 比較健康D, 好少病
乳鐵蛋白好野來,母乳成份,唔係隻隻奶粉都有加

引用:
原帖由 Villa227 於 2020-4-15 12:51 PM 發表

呢排疫症咁流行, 少左帶BB出街曬太陽
唔知奶粉既維他命D夠唔夠?
最近轉天氣, BB間中有2聲咳, 好驚佢病呀
一般奶粉維他命好豐富,妳可以放心!

引用:
原帖由 babylon0519 於 2020-4-17 11:11 PM 發表

呢隻我見兒科醫生都係賣佢wor

Vitamin D3,食物未必完全合成到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小嬌子 於 2020-4-19 09:22 PM 發表

呢隻我見兒科醫生都係賣佢wor
ENFINITAS呢隻口碑唔錯,早產BB都岩飲

回覆 引用 TOP

你好,請問可以請你們幫我做一份關於母乳餵哺的問卷嗎?
https://forms.gle/f9y329guDKMZR55k8

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Terre2501 於 2020-4-15 04:20 PM 發表

一細樽液體來,加入奶/果汁比小朋友飲就OK,冇咩味
無味咁OK呀, 可以加入奶比佢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 roihk18 於 2020-4-19 04:52 PM 發表

一般奶粉維他命好豐富,妳可以放心!
好呀, 咁唔該你

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]