• 瀏覽: 990
  • 回覆: 5
[隱藏]
小女係一名中三學生即05,住公屋讀band 1,身體嘅同學都好有錢,真心有時候好羨慕身邊朋友可以日日買新襯新鞋,又可以有房間。

我獨生,屋企人對我好好,但就有少少問題。我老豆係我細個嗰陣係條仆街,係我5,6歲之前都好小會返嚟食晚飯,一星兩晚左右,但係會返屋企瞓覺,2014仲柒過一次性病。阿媽開始頂唔順,有情緒病。就日日諗佢出面有小三 ,由我小4開始,基本一個月有幾次吵架。

總之依家佢有思覺失調,但係只要認真諗下,我老豆做水喉,搵幾多唔清楚,但係都冇可能幫三個女人,三個都養個仔係香港大陸供三層樓,而且老豆反應真心似俾人老屈 ,日日叫離婚但都仲定住佢。近依年先識諗嘢嘅我,真心越嚟越唔鐘意老母,點解佢可以咁無腦?日日搵交嘈?特別係可以晚上8點嘈到凌晨3點。

其實先最痛苦



回覆 引用 TOP

如果佢滋擾你既可以疫情過後就揾社工,去圖書館温書做功課,讀完書就搬出去住。
我同你經歷大部份相似,又係爸出面搞三搞四。

佢離婚反而對你唔好,萬一你阿媽嫁比後父,個後父一定對你唔好。好多人已經試過,希望你唔會成為下一個受害者。

到你爸有病就送佢入老人院,死咗等佢橫屍街頭,等佢一世後悔。

依家啲人生之前唔諗後過,你唔生也是一種報復。

[ 本帖最後由 瘋瘋癲癲既白痴 於 2020-4-14 07:07 AM 編輯 ]



回覆 引用 TOP

提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
[隱藏]
引用:
原帖由 家中消失了黑頭 於 2020-4-14 11:12 AM 發表

呢個可信咩
It is my life 信唔信都發生左



回覆 引用 TOP

提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]