• 瀏覽: 13,846
  • 回覆: 77
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 連續變態的手背 於 2020-4-9 03:04 PM 發表

我係男人……認識女人42歲之前破產一次,無儲蓄,有欠債……覺得自己無問題開心就得,不喜歡朋友講買樓投資股票,不喜歡別人叻過佢……什麼心態? ...
42歲之前破產一次,無儲蓄,有欠債, 可申請公屋。
不用做樓奴。

现在的人抱怨太多,感恩太少;要求太多,给予太少;总是期望被理解,却不能理解别人;总是希望别人多为自己着想,却不懂得换位思考!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
佢屋企人住公屋!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 連續變態的手背 於 2020-4-9 03:04 PM 發表

我係男人……認識女人42歲之前破產一次,無儲蓄,有欠債……覺得自己無問題開心就得,不喜歡朋友講買樓投資股票,不喜歡別人叻過佢……什麼心態? ...
因為自卑不面對現實錯而不改

回覆 引用 TOP

引用:

一般女人都不喜歡講樓講投資,最多只係問你有冇樓,有樓便即係跟得過,她們也不問層樓怎來的。

http://edwardchankk.blogspot.com/

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 keho4 於 2020-4-9 05:12 PM 發表

靓唔靓,似馮盈盈?
42歲?
老,賤,乾,仲要無錢
趕仔,四大家族全部有齊。
此之謂人間廢物。

回覆 引用 TOP

月光族一般都係無家庭壓力嘅人,只要養得掂自己就得了!
你同佢講投資,佢有卵錢咩

回覆 引用 TOP

引用:

證明你今日未食藥

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
人要無為、無我、無欲、居下、清虛、自然

回覆 引用 TOP

靚唔靚先

我都欠債 好鐘意講樓講投資

回覆 引用 TOP

香港一樣米,養千樣人。 咁嘅k型還境, 梗係養番啲k型嘅人。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chifu 於 2020-4-10 02:22 PM 發表

靚唔靚先
又靚,身材又正?

回覆 引用 TOP

量力而出,合理消费。

引用:

唔中意人講系因為眼紅,唔中意人叻系因為好胜。

回覆 引用 TOP

長期糧尾😂😂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 南區正湯圓 於 2020-4-10 05:17 PM 發表

量力而出,合理消费。
👍👍

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]