• 瀏覽: 3,667
  • 回覆: 28
夏天發色要亮啲
咁睇起嚟才會有活力呀
順便分享了一些選發色嘅小技巧
以及染發後嘅固色技巧
讓發色更持久噢 ​​​​!

***繼續睇評論區,還有怎樣選擇發色和染發後互利小技巧分享哦

附件

1.jpg(140.09 KB)

2020-4-9 11:43 AM

2.jpg(138.82 KB)

3.jpg(143.99 KB)

4.jpg(132.39 KB)

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
***點樣選擇適合自己嘅發色
暖皮:適合略深嘅暖色調發色避免偏黃偏淺嘅發色,比如深棕色、黑茶色
黑皮:適合深色嘅黃紅橙色系,比如深棕色、深紅色等
白皮:所有發色都能hold住

回覆 引用 TOP

***點樣確認自己嘅膚色
喺自然光下觀察一下自己嘅血管顏色
藍色屬於偏冷肌膚,綠色屬於偏暖肌膚,如果血管既有紫色又有淺綠色,嗰就系黑皮啦~

回覆 引用 TOP

***延緩染發甩色嘅小技巧
1、染發結束後,再次洗發最好間隔48小時,因為剛染嘅顏色色素喺頭發中還唔太穩定,平凡洗頭嘅話,會影響色素嘅穩定性,導致甩色
2、日常洗發陣,水溫唔得過高,因為過高嘅溫度會讓頭發過度膨脹,也會導致色素唔穩定而流失。因此洗發時最好用偏低嘅溫水
3、有條件最好使用專用嘅然後鎖色洗發產品,呢種產品專門針對染發後嘅發質,能更好嘅預防染發後顏色嘅甩色情況,讓染發後發色更鮮艷更穩定更持久;
4、每周做一次發膜護理,對頭發中色素嘅穩定性起到一定嘅幫助。因為發膜中嘅養分能夠進入到頭發中,會讓色素更加穩定。

回覆 引用 TOP

秀发小达人讲嘅就系你吧!

引用:
原帖由 商界扁扁的菠菜 於 2020-4-9 03:10 PM 發表

秀发小达人讲嘅就系你吧!
哈哈哈,還需要再勤力哦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 傑然後生 於 2020-4-9 03:31 PM 發表

模特好靚
都系專業model哦

已经很好的啦!但希望以后你做的更好。

巧克力色

引用:
原帖由 傑然後生 於 2020-4-9 03:43 PM 發表

可以認識嗎?私信聯繫可好
請問你系想咨詢美發小知識咩?盡管問咯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 商界扁扁的菠菜 於 2020-4-9 03:53 PM 發表

已经很好的啦!但希望以后你做的更好。
有你捧場,肯定會越做越好啦

回覆 引用 TOP

旧年染过闷青冷棕色,很显白慨一款发色,就系冇保持几个月发质就唔行了哈哈

你讲嘅我头点有点晕呢?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]