• 瀏覽: 4,174
  • 回覆: 40
  • 追帖: 1
本身屋企一家四口,我哥結左婚生左2個小朋友仲係到住,排緊隊上公屋,雙親又極度偏向對佢地較好,一家四口口變一家七口,真係好煩。 有時想靜小小,d小朋友又喊又扭計,又拍門,朝朝7點幾就被嘈醒,人生真係好黑暗🤥成日都覺得好無希望😪

引用:
原帖由 小女子0101 於 2020-4-9 08:33 AM 發表

本身屋企一家四口,我哥結左婚生左2個小朋友仲係到住,排緊隊上公屋,雙親又極度偏向對佢地較好,一家四口口變一家七口,真係好煩。 有時想靜小小,d小朋友又喊又扭計,又拍門,朝朝7點幾就被嘈醒,人生真係好黑暗🤥成日都覺得好無希望😪 ...
用耳塞,
門邊黐海棉條隔音,
大家一家人,
遷就下,
你細個時又係一樣。

回覆 引用 TOP

盡快嫁人搬出去

呢個世界唔係錢就係性

回覆 引用 TOP

做人要知足, 識得感恩 , 仲有門比人拍 , 既係有獨立空間 , 幾多人朝行晚拆瞓廳 , 有屋企痴已經好好 , 怪就怪自己無本事 .

回覆 引用 TOP

冇計啦如果你父母錫你哥一家多點既,你出聲話佢地你就變左衰人架啦…

問題你唔係呢間屋既屋主,講到尾你都冇得出聲冇得趕佢地走。一係忍,一係搬。

考慮搬出黎住。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 喵喵星人 於 2020-4-9 02:54 PM 發表

冇計啦如果你父母錫你哥一家多點既,你出聲話佢地你就變左衰人架啦…

問題你唔係呢間屋既屋主,講到尾你都冇得出聲冇得趕佢地走。一係忍,一係搬。 ...
有時都會諗話哂都一齊成長,點解佢結完婚 反而係要我搬🥺 我又未結婚 搬出去起碼8000 佢地實好開心 用埋我間房,但我就個個月無幾千租,點解男同女咁唔公平 ⋯

回覆 引用 TOP

Crazy, it just way too many people in the house.

回覆 引用 TOP

不如咁講, 你18歲後都單方面諗住和兩老住一世?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小女子0101 於 2020-4-9 08:33 AM 發表

本身屋企一家四口,我哥結左婚生左2個小朋友仲係到住,排緊隊上公屋,雙親又極度偏向對佢地較好,一家四口口變一家七口,真係好煩。 有時想靜小小,d小朋友又喊又扭計,又拍門,朝朝7點幾就被嘈醒,人生真係好黑暗🤥成日都覺得好無希望😪 ...
搵機會同阿嫂做

香港曱甴,時代垃圾!

回覆 引用 TOP

引用:

咁你唔係搬出去住囉

回覆 引用 TOP

其實調返轉頭講係你哥無本事就真,結完重生左件,一家三口迫埋一齊住,又無能力搬出去住。

引用:
原帖由 秋天勇敢的壽包 於 2020-4-11 09:35 PM 發表

其實調返轉頭講,係你哥無本事就真,結完婚
唉⋯

回覆 引用 TOP

為有我搬,真係頂唔順,咁多用次所又有排輪,用得耐又比人催

引用:
原帖由 小女子0101 於 2020-4-11 09:37 PM 發表

為有我搬,真係頂唔順,咁多用次所又有排輪,用得耐又比人催
可以同你哥講下嚟個問題,住屋係香港最大既問題,地方細,但又迫埋一齊住會好辛苦。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]