• 瀏覽: 20,619
  • 回覆: 154
  • 追帖: 1
先來比少少佢老公既背景
佢老公外貌幾靚仔,份人''勁理性''同''務實''
住村屋唔洗交租,財政好似有2~400萬儲款,入收3皮幾1個月,無小朋友
唔煙唔酒,一年會同老婆去1~2次旅行,多數都係1次AA,1次佢老公請,格住格住咁
每次出街食飯都係老公比晒,間唔中會送下禮物比驚喜佢
家入面既洗費就係8/2分, 佢老公比8成,我朋友比2成
睇落好似好好地,但係問題就黎

我個FD 有D八婆朋友,成日曬話佢老公財政比佢管晒,家用洗費全部老公出(絕對比佢老公窮好多)
搞到我朋友有少少唔開心,覺得好似自己老公唔夠大方.
同堆佢同老公係財政獨立, 老婆就自己有幾皮野儲款, 返緊份搵萬幾蚊既工

我就覺得佢老公好好啦,我都唔明我朋友有咩好唔開心............

你跟她說知足常樂

咁不如離婚,交返個老公出黎囉

條件好既男人,大把女人爭,我呢d地底泥男人就話冇吸引力啫

引用:
原帖由 vans022667700 於 2020-4-7 06:23 PM 發表

先來比少少佢老公既背景
住村屋唔洗交租,財政好似有2~400萬儲款,入收3皮幾1個月,無小朋友
唔煙唔酒,一年會同老婆去1~2次旅行,多數都係1次AA,1次佢老公請,格住格住咁

我個FD 有D ...
唔知足, 同佢講都嘥氣啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 vans022667700 於 2020-4-7 06:23 PM 發表

先來比少少佢老公既背景

我個FD 有D ...
一比較已死得

回覆 引用 TOP

就財政嚟講,個老公已經好好喇

回覆 引用 TOP

老公比8成已經算系咁啦

香港女人一向都係麻L煩煩!

佢老公最大既問題就係娶左個唔知足既老婆

回覆 引用 TOP

引用:

先來比少少佢老公既背景

我個FD 有D ...
個老公梗係好
係個老婆被啲三姑六婆影響啫
耳仔太軟,未定位到自己想要啲咩,底線係咩,自己值幾多

成日聽到話老婆管晒財政、老公份糧全部歸老婆管,對此我覺得好假
有能力賺錢嘅人,無能力管錢?要由個無能力賺錢嘅人管錢?
前世未乞過米呀?
最合理都係公一份婆一份,大家每月攞幾多出嚟做家庭開銷,互相監督洗錢

阿馬里 哈失吐,斯骨爾,其諾丹基,斯里星,昂依納得,斯熱確虛,哈虎文缽英
                                                               --『九陰真經總章』
人比人,比死人
我有5M一年,你係咪同我比?

回覆 引用 TOP

引用:

先來比少少佢老公既背景

我個FD 有D ...
如果你個friend個老公一句話,佢啲朋友個個老婆啲身材都 玲瓏浮凸 ,起碼都34 d嘅 ,181高,45KG重,咁你個friend個老婆係咪應該 跳樓死咗佢?

唔知足

回覆 引用 TOP

引用:

先來比少少佢老公既背景

我個FD 有D ...
根據你既形容, 我覺得佢老公OK喎
大家一齊生活, 兩個都付出都應該
而洗費佢老公出8成喎, 算唔錯啦

引用:
原帖由 s336990 於 2020-4-7 08:39 PM 發表

個老公梗係好
係個老婆被啲三姑六婆影響啫
耳仔太軟,未定位到自己想要啲咩,底線係咩,自己值幾多

成日聽到話老婆管晒財政、老公份糧全部歸老婆管,對此我覺得好假
有能力賺錢嘅人,無能力管錢?要由個無能力賺錢嘅人管錢?
前世未乞過米呀?
最合理都係公一份婆一份,大家每月攞幾多出嚟做家庭開銷,互相監督洗錢 ...
認同
佢應該遠離d八婆朋友先啱

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]