• 瀏覽: 20,602
  • 回覆: 7
  • 追帖: 1
先來比少少佢老公既背景
佢老公外貌幾靚仔,份人''勁理性''同''務實''
住村屋唔洗交租,財政好似有2~400萬儲款,入收3皮幾1個月,無小朋友
唔煙唔酒,一年會同老婆去1~2次旅行,多數都係1次AA,1次佢老公請,格住格住咁
每次出街食飯都係老公比晒,間唔中會送下禮物比驚喜佢
家入面既洗費就係8/2分, 佢老公比8成,我朋友比2成
睇落好似好好地,但係問題就黎

我個FD 有D八婆朋友,成日曬話佢老公財政比佢管晒,家用洗費全部老公出(絕對比佢老公窮好多)
搞到我朋友有少少唔開心,覺得好似自己老公唔夠大方.
同堆佢同老公係財政獨立, 老婆就自己有幾皮野儲款, 返緊份搵萬幾蚊既工

我就覺得佢老公好好啦,我都唔明我朋友有咩好唔開心............

引用:
原帖由 s336990 於 2020-4-7 08:39 PM 發表

個老公梗係好
係個老婆被啲三姑六婆影響啫
耳仔太軟,未定位到自己想要啲咩,底線係咩,自己值幾多

成日聽到話老婆管晒財政、老公份糧全部歸老婆管,對此我覺得好假
有能力賺錢嘅人,無能力管錢?要由個無能力賺錢嘅人管錢?
前世未乞過米呀?
最合理都係公一份婆一份,大家每月攞幾多出嚟做家庭開銷,互相監督洗錢 ...
我都係咁諗呀, 就算家庭開資73都唔算過份
我個fd除左比果2成錢外(其實好小錢),又唔洗比租,成份糧佢自己鐘意點洗就點洗
羨慕人地做乜, 人地羨慕佢就差唔多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 吸不透的香煙 於 2020-4-7 10:12 PM 發表

如果你個friend個老公一句話,佢啲朋友個個老婆啲身材都 玲瓏浮凸 ,起碼都34 d嘅 ,181高,45KG重,咁你個friend個老婆係咪應該 跳樓死咗佢?
我個FD都靚既, 係少少唔識諗囉

引用:
原帖由 ame3738 於 2020-4-7 10:39 PM 發表

根據你既形容, 我覺得佢老公OK喎
大家一齊生活, 兩個都付出都應該
而洗費佢老公出8成喎, 算唔錯啦
我覺得佢老公好過出面8成既男人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 純情的結他 於 2020-4-8 01:30 AM 發表

老公是別人好的。樓主。你呢?
我係男人, 我好欣賞佢老公囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yntse882000 於 2020-4-8 02:17 AM 發表

係你個朋友識埋啲唔好朋友,又耳仔軟,若攪到夫妻不和,也是自作自受,怨不得人。連別人家錢怎用也管,正八婆。也是你朋友的問題,自己家裏的事也講給八婆聽,也讓她們管。 ...
其實好小事 我個fd只係少少唔開心, 唔洗睇到咁大。 佢同佢老公基本上平時都好sweet

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 芒恩 於 2020-4-8 02:17 AM 發表

就係個D八婆老公揾唔多先要老婆管財政免得花光
如果老公已比晒大部份㫒支已經好好
村屋最少700呎,唔會好細了
你無錯呀, 我同意亂洗錢既男人係要管

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yntse882000 於 2020-4-8 02:17 AM 發表

係你個朋友識埋啲唔好朋友,又耳仔軟,若攪到夫妻不和,也是自作自受,怨不得人。連別人家錢怎用也管,正八婆。也是你朋友的問題,自己家裏的事也講給八婆聽,也讓她們管。 ...
女人真係好麻煩

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]