• 瀏覽: 21,068
  • 回覆: 154
多餘, 人比人比死人,
根本上就唔應該同人比,
自己感到OK就可以.

回覆 引用 TOP

同佢講你唔要大把人要

回覆 引用 TOP

唔得比較,相處要忍讓

回覆 引用 TOP

好明顯比D八婆朋友搞分化,用呢D說話離間人地兩公婆,講到自己老公比曬成份糧佢咁,真實情況唔知係唔係咁,等你地兩公婆為錢搞到關係惡化,佢就旁邊食花生

回覆 引用 TOP

離婚,放生個老公啦
咁X蠢,人講就信.....依D老婆要黎做乜

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tkmeb 於 2020-4-7 08:19 PM 發表

香港女人一向都係麻L煩煩!
全部都一樣講錢

鋤爆狗會 凸=口=凸
引用:
原帖由 vans022667700 於 2020-4-7 06:23 PM 發表

先來比少少佢老公既背景
佢老公外貌幾靚仔,份人''勁理性''同''務實''
住村屋唔洗交租,財政好似有2~400萬儲款,入收3皮幾1個月,無小朋友
唔煙唔酒,一年會同老婆去1~2次旅行,多數都係1次AA,1次佢老公請,格住格住咁
每次出街食飯都係老公比晒,間唔中會送下禮物比驚喜佢
家入面既洗費就係8/2分, 佢老公比8成,我朋友比2成
睇落好似好好地,但係問題就黎

我個FD 有D ...
老公養老婆天經地義,咩AA旅行、82洗費⋯⋯始終係差咗啲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 vans022667700 於 2020-4-7 06:23 PM 發表

先來比少少佢老公既背景
住村屋唔洗交租,財政好似有2~400萬儲款,入收3皮幾1個月,無小朋友
唔煙唔酒,一年會同老婆去1~2次旅行,多數都係1次AA,1次佢老公請,格住格住咁
家入面既洗費就係8/2分,  ...
離間計

回覆 引用 TOP

人地兩公婆關你個FD鬼事咩

CG Egg Production

回覆 引用 TOP

最憎d三姑六婆,自己唔好成日想搞到人變同類!
你朋友唔知足啦!

人地家事,理西到貢多咩!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 焦急野生的頭巾 於 2020-4-10 02:03 PM 發表

最憎d三姑六婆,自己唔好成日想搞到人變同類!
你朋友唔知足啦!
真係唔好成日同人比

引用:

先來比少少佢老公既背景
家入面既洗費就係8/2分, 佢老公比8成,我朋友比2成
睇落好似好好地,但係問題就黎

我個FD 有D ...
佢老婆唔要大把人等佢老公

回覆 引用 TOP

人地家事, 又關你事?

回覆 引用 TOP

叫佢離婚
據為己有

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右