• 瀏覽: 5,424
  • 回覆: 50
同女友到餐廳一聚,佢問我:如果有更好嘅女仔,你會唔會揀佢?
我話會, 跟女友說:同你做普通朋友就更適合。然後就分手了。
點解?

雖然情節搞笑,但方向正確。
引用:
原帖由 Astro_0 於 2020-4-7 02:25 PM 發表

點解?
唔好問點解住!

盡快去驗一驗個紙筆有冇一百先~

回覆 引用 TOP

抵死

回覆 引用 TOP

中出過未???

點解問點解?

回覆 引用 TOP

換轉你問你女友 如果有個更好嘅男仔會唔會揀佢  你女友話一定會  咁你會點唸

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 治理蟲鼠組 於 2020-4-7 03:34 PM 發表

中出過未???
X2

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Astro_0 於 2020-4-7 02:25 PM 發表

點解?
IQ 題?

哈哈哈
仲問點解?
佢都做咗比你睇la

引用:

點解?
因為個女友應與你常在,不用短聚。

回覆 引用 TOP

引用:

點解?
好似鬥氣說話咁,又好似預備定啲說話來講分手。

引用:

點解?
你答得太快啦!太爽直啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yesgo 於 2020-4-7 07:50 PM 發表

好似鬥氣說話咁,又好似預備定啲說話來講分手。
是咁的…
同女友喺醫院識,差唔多十年。斷斷續續,到最近大半年先拍拖,我喺街先撞番佢,至拍拖…
佢有思覺失調,有幻聽,經常進出醫院,依家住緊宿舍。
出過幾次街,有拖手,有送禮物,AA 制,未咀過,更唔好講上床!
本來 keep 住有短訊、電話聯絡,到最近失驚無神聽到聲,話我有第二個,我已經知佢唔妥…
第二日同佢出來食,傾傾下計突然問我會唔會揀第二個女仔,我好難迴避…
咪答佢會,我同佢講一切發展得太快,不如做番朋友,然後佢就覺得我呃緊佢,好失望,提出分手。
十年嘅感情原來經唔起考驗,我諗住同佢慢慢發展,但唔打算同佢結婚。
經此一事,我諗起陳志雲嗰句:
無論生活出現咩變化,唔好驚,唔好亂,因為「真的假不了,假的真不了」。我同佢關係就係最後嗰句,唉…

雖然情節搞笑,但方向正確。
引用:
原帖由 Astro_0 於 2020-4-7 08:59 PM 發表

是咁的…
同女友喺醫院識,差唔多十年。斷斷續續,到最近大半年先拍拖,我喺街先撞番佢,至拍拖…
佢有思覺失調,有幻聽,經常進出醫院,依家住緊宿舍。
出過幾次街,有拖手,有送禮物,AA 制,未咀過,更唔好講上床!
本來 keep 住有短訊、電話聯絡,到最近失驚無神聽到聲,話我有第二個,我已經知佢唔妥…
第二日同佢出來食,傾傾下計突然問我會唔會揀第二個女仔 ...
奇奇怪怪咁嘅,可能個病情影響?但你都怪怪地喎,想同佢發展但又唔想結婚

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]