• 瀏覽: 15,017
  • 回覆: 70
  • 追帖: 3
日日都要戴口罩,明明我平時就唔會點生瘡,而家就係咁生瘡,搞到面頰同下巴都係瘡印,同埋成日遮住下半塊面,搞到上下半面膚色好唔均勻,你哋有冇呢個問題?我可以點做?

熱賣及精選
這樣屬於敏感肌膚
一定要使用特質的護膚品
Dr.LeWin’s
澳洲的一款護膚品
可以試試

敏感肌膚要選擇合適的潔面乳來清潔皮膚,少用化妝品,在飲食方面也要注意,高熱量、辣的,油炸的食品都會對皮膚有影響,盡量不要食。口罩要選擇質才好的。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 arlenecheng 於 2020-4-7 11:22 AM 發表

日日都要戴口罩,明明我平時就唔會點生瘡,而家就係咁生瘡,搞到面頰同下巴都係瘡印,同埋成日遮住下半塊面,搞到上下半面膚色好唔均勻,你哋有冇呢個問題?我可以點做? ...
我同你一樣成敏生晒粒粒,之後忍唔住去買咗部美容機,碌咗兩日就好返晒

有呀! 戴口罩個面色好似仲暗沉咁, 真係好想做個美白facial, 搞番掂d皮膚!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 arlenecheng 於 2020-4-7 11:22 AM 發表

日日都要戴口罩,明明我平時就唔會點生瘡,而家就係咁生瘡,搞到面頰同下巴都係瘡印,同埋成日遮住下半塊面,搞到上下半面膚色好唔均勻,你哋有冇呢個問題?我可以點做? ...
試下換第2款口罩, 可能你D 口罩唔衛生乾淨, 有菌
換D大牌子/可靠/本地做既應該會好D

回覆 引用 TOP

今個月尾新世界有派口罩, 試下去拎啦https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20200406/60802729

回覆 引用 TOP

我最近試左mtm個美白facial 都幾好
仲會睇反你既皮膚問題用唔同成分幫你做facial
好似我戴口罩戴到皮膚好乾 佢就加左d摩洛哥堅果油比我

我就會加張紙巾係裡面,我家姐加紙巾都唔得,要自製布口罩係裡面就解決爛面情況

回覆 引用 TOP

引用:

我下爬都生咗幾粒暗瘡, 我搵啲涼茶飲同埋返工屋企 清洗乾淨塊面搽啲藥膏,

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鏈頭菌 於 2020-4-8 02:19 PM 發表

我最近試左mtm個美白facial 都幾好
仲會睇反你既皮膚問題用唔同成分幫你做facial
好似我戴口罩戴到皮膚好乾 佢就加左d摩洛哥堅果油比我
佢既eye mask我就聽得多,原來佢facial都有得做?不過而家做安全嗎?

引用:
原帖由 arlenecheng 於 2020-4-9 11:12 AM 發表

佢既eye mask我就聽得多,原來佢facial都有得做?不過而家做安全嗎?
好安全呀 佢地防疫措施做得好好
咁當然我自己都好衛生先放心去做啦
佢d facial水準好好 好有經驗~

提示:支持鍵盤翻頁左 右