• 瀏覽: 27,855
  • 回覆: 137
  • 追帖: 9
引用:
原帖由 軒轅劍IV 於 2020-4-5 02:06 AM 發表

先講下背境,40歲,男,186cm,兩年前因工作關係同個女出左世,晚晚收工成點先食飯,冇時間做運動下,兩年重左近100磅,直衝300關口,
之前生活習慣係一日幾杯咖啡,食咩都冇咩節制,近排有時間,即時每日行返8000步以上,因為唔洗返工,連咖啡同其他品都冇飲,下午果間其實咩都照食,只係完全冇飲甜野,夜晚都係照食野,只係清淡為主,8分飽,夜晚落街行8000步,
想KEEP FIT,戒糖比一切重要 ...
8000 步大約行幾耐?

少食米饭也是很重要。亚洲人的糖尿病高的主要原因。是米饭为主食。

回覆 引用 TOP

師兄厲害

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 軒轅劍IV 於 2020-4-5 02:06 AM 發表

先講下背境,40歲,男,186cm,兩年前因工作關係同個女出左世,晚晚收工成點先食飯,冇時間做運動下,兩年重左近100磅,直衝300關口,
之前生活習慣係一日幾杯咖啡,食咩都冇咩節制,近排有時間,即時每日行返8000步以上,因為唔洗返工,連咖啡同其他品都冇飲,下午果間其實咩都照食,只係完全冇飲甜野,夜晚都係照食野,只係清淡為主,8分飽,夜晚落街行8000步,
支持樓主,完全支持戒糖,同埋你多左喺屋企食飯應該都好有幫助

回覆 引用 TOP

講到尾,係天生嘅。

未生我時誰是我?我出生後我是誰?
股帝晉為勝帝,只色勝利,5G個by字點寫|
引用:
原帖由 軒轅劍IV 於 5-4-2020 02:06 AM 發表

由200磅變300?😱

回覆 引用 TOP

引用:

我每日返工放工加埋行60分鐘, 已超過8000步, 只食一日三餐冇下午茶冇宵夜, 很少食零食,唔飲啤酒加啡,
早上中午茶記早餐及碟頭飯,飲奶茶華田好立克 夜晚屋企食都係8成飽....每個星期打一次波3~4小時已經幾年.....但1磅都減唔到
最近因為體育館唔開冇波打, 仲重左幾磅
我175高,唔貪心, 減到10磅至165磅左右已滿足

香港政局特色:一班賤人暗助一班癲人去煽動一班傻人出手做蠢事。賤人永遠坐在上游,唔使上身。
糖分太高很容易长肥,所以减肥先戒糖系最好慨选择,然后就系有节奏慨运动

回覆 引用 TOP

我見啲乜乜明星戒糖,塊面得返塊皮,老10年,我相信戒係好,但全戒就...唔知

戒糖真係好難戒
不過好有效

回覆 引用 TOP

師兄,加油!謝謝分享,我要向你學習戒糖先得。

MAN

回覆 引用 TOP

我每天走一万多步一啲都冇瘦啊

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2020-4-7 02:55 PM 發表

我每日返工放工加埋行60分鐘, 已超過8000步, 只食一日三餐冇下午茶冇宵夜, 很少食零食,唔飲啤酒加啡,
早上中午茶記早餐及碟頭飯,飲奶茶華田好立克 夜晚屋企食都係8成飽....每個星期打一次波3~4小時已經幾年.....但1磅都減唔到
最近因為體育館唔開冇波打, 仲重左幾磅
我175高,唔貪心, 減到10磅至165磅左右已滿足 ...
你要戒茶記.

早餐, 如果係公仔麵+午餐肉.
午餐, 碟頭飯, 如果係炒.
華田好立克係高糖.

這兩餐減唔到磅了.

步行8000步, 其實只係二三百卡路里.
等於飯一碗多少少.

不要諗住只靠步行就減到肥.

回覆 引用 TOP

師兄:好勵志

I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it
我不同意您說的話,但我會為您的發言權捍衛至死

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]