• 瀏覽: 33,017
  • 回覆: 465
  • 追帖: 8
結婚後,可能我思想傳統,一直好努力去做好一個妻子的本份,做好屋企所有嘢,自問都係一個合格的老婆!
但我待佢一切的好,初初佢都會講句好聽嘅話,漸漸佢覺得理所當然,還會講我做得唔好,再漸漸,我講乜都係錯。。
朋友講嘅,提議嘅,佢會聽到足,同一個意思同一個提議,如果出自我口,就係錯。。就會比佢鬧!
佢睇手機,同d師奶同學吹水,吹到出曬位,我話下佢,就比佢鬧!
之後我少理佢,話之佢同人吹乜講乜,但我睇手機,又比佢鬧,話常日顧住睇手機,,有時我做緊嘢,朋友微我,佢就攞我手機睇,還幫我亂復機!
到上年BB出世了,我坐月都冇得坐,一樣做曬屋企嘢,湊B,辛苦到暴瘦了三十磅,朋友個個見到都問候,但佢一句關心話都冇講過,佢覺得只有佢出面做嘢辛苦,我響屋企只係煮下飯湊下B,唔會辛苦!
每日,早六點半起身,準備早餐佢食,煮飯佢帶,湊B,餵奶,洗衫,買餸,拖地……晚晚食完飯,洗埋碗都八點多,日日都重復咁忙!
我腰疼到晚晚下半夜就訓唔到,抱得B多,膝頭也疼,我呻句辛苦,佢就話佢唔係醫生,幫我唔到!,或許佢講得啱,所以我自己去睇醫生,排期做物理治療!
我唔開心到喊,佢都仍然可以望住我淚眼從口講出傷人說話,我真好失望!!
我現在唔開心,就同自己講,我只係個打工的傭人,唔可以要求太多!,但我真係好難受!
我好想離婚,好攰,身心疲憊!

熱賣及精選

引用:
原帖由 小禾苗 於 2020-4-1 10:01 AM 發表

結婚後,可能我思想傳統,一直好努力去做好一個妻子的本份,做好屋企所有嘢,自問都係一個合格的老婆!
但我待佢一切的好,初初佢都會講句好聽嘅話,漸漸佢覺得理所當然,還會講我做得唔好,再漸漸,我講乜都係錯。。
朋友講嘅,提議嘅,佢會聽到足,同一個意思同一個提議,如果出自我口,就係錯。。就會比佢鬧!

佢睇手機,同d師奶同學吹水,吹到出曬位,我話下佢,就比佢鬧!
之後我少理佢,話之佢同人吹乜講乜,但我睇手機 ...
處境同我一樣,只不過我係男

開帖先吧 開帖有用又有幫助 最緊要不斷更新報告

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小禾苗 於 2020-4-1 10:01 AM 發表

你都喺早走早著
遲走瞓唔著

引用:

冷靜 想清楚先做決定啦

想離咪離囉,要咁委屈自己咩

引用:

吹咩水,吹到出曬位

引用:

樓主真係好偉大,朝早6.半就要起身煮早餐,對老公超級好!係你老公唔夠錫你,樓主要自己對自己好d, 太辛苦要識偷下懶,多d享受生活,扮下靚,你學識對自己好,老公都自然會對你好d

引用:

處境原全同我一樣,只不過我係男,真無奈😓

引用:

6年前你已經同佢冇晒話題冇交流點解仲要結婚?而家仲仔都生埋至話想離婚,咁你有冇諗過離婚後個bb跟邊個?如果跟你你又搞唔搞得掂?

引用:
原帖由 andyuni 於 2020-4-1 10:45 AM 發表

其實唔需要離婚啦,離咗婚對個小朋友唔係太好,最緊要搵出問題所在.其實你唔需要係屋企湊仔㗎,家務嘅嘢請工人咪得囉,你也可以去出邊搵份工,可能男人覺得你係屋企好似唔使做咁,佢喺出邊搵錢就大晒.又有可能佢出邊有異性朋友搵錢好叻,同你相比可能覺得你冇用,你哋拍拖結婚幾多年?會唔會對你太悶了?性生活如何?我有朋友睇佢老婆生仔之後已經冇晒性生活,感情變淡. ...
我都想同佢傾下問題所在,但每次同佢傾,都係我嘅錯,佢越講越大聲,我唔想同佢嘈,只有唔出聲,唔出聲都係錯,佢又會話我發脾氣唔出聲。。有時比佢鬧得多,都會覺得自己有問題!

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2020-4-1 11:01 AM 發表

處境同我一樣,只不過我係男
但你老婆唔會咁惡咁鬧你吧

引用:
原帖由 半夏扁扁的表姐 於 2020-4-1 01:20 PM 發表

责任和亲情维系,已经没有了激情
親情都冇

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]