• 瀏覽: 1,743
  • 回覆: 9

附件

栗米石斑唔係石斑,咁安全套又係唔係安全? (5).jpg(107.67 KB)

2020-3-28 11:32 AM

栗米石斑唔係石斑,咁安全套又係唔係安全? (5).jpg

栗米石斑唔係石斑,咁安全套又係唔係安全? (4).jpg(94.3 KB)

栗米石斑唔係石斑,咁安全套又係唔係安全? (4).jpg

2020 SW貼紙.jpg(459.77 KB)

2020 SW貼紙.jpg

再思社區健康組織 C.H.O.I.C.E.
-性病/愛滋病 諮詢
-免費、不記名愛滋病/梅毒快速測試
熱賣及精選
碗仔翅唔係魚翅,咁點解仲要叫碗仔翅?

回覆 引用 TOP

快餐店、茶餐廳中所謂「石斑」或者「斑塊」,其實即是「鯰魚」(塘虱),或者「比目魚」(撻沙)。

至於安全套是否安全,則要視乎使用方法,及生產商質素如何了。

回覆 引用 TOP

哈哈哈
點解唔打避孕針呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 choicehealth 於 2020-3-28 11:32 AM 發表

今朝就有一間位於大埔嘅餐廳被海關指涉嫌違反商品說明條例,指餐廳售賣嘅粟米石斑飯入面嘅魚塊係鯰魚,唔係石斑。唔知大家又認為唔係100%可以預防性病同避孕嘅安全套又係唔係安全呢?雖然如此,正確使用安全套都可以阻隔性器官直接接觸,減低性病傳染機會以及感染愛滋病風險達80%以上。如果想100%保障健康,就記得要定期做檢查、減少性伴侶數目、食PrEP以及及早治療等等。睇返圖(2)就可以重溫下點樣正確使用安全 ...
都唔係第一次告啦, 仲唔醒扒

回覆 引用 TOP

其實幾年前已經告過,所以大部分食店先改番名叫魚塊,因為當年話有部分真係會用石斑,所以根本就係班黃屍玻璃心!

回覆 引用 TOP

豆腐花又係咪花?

回覆 引用 TOP

碗仔翅唔係魚翅

回覆 引用 TOP

濫用商品說明條例的人以倍數增長
海闗員工應該加幾倍人工啦

回覆 引用 TOP

其實樓主個焦點係唔係石班嘅問題,佢係想話畀我哋知千祈唔好濫交,就算帶咗安全套都唔會一整安全。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]