• 瀏覽: 3,262
  • 回覆: 30
1.只會同伴侶一齊住
2.會同其中一方家人一齊住
3. 雙方父母都會一齊住.
4.同對方或自己兄弟姊妹一齊住
5.同伴侶及朋友一齊住

剩返父母他們自己住
把父母放係老人院.
自已結婚都會同父母住照顧他們
兄弟姊妹同父母住,自已搬走.

熱賣及精選
有得揀會一齊住、3家人分別住响3棟相連既獨立屋

有得揀當然二人世界LA

回覆 引用 TOP

一定吾好一起住,相見好同住難,最麻煩性生活,做愛時唔可以大聲叫😚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 halohalo1100 於 2020-3-26 10:34 AM 發表

1.只會同伴侶一齊住
5.同伴侶及朋友一齊住

剩返父母他們自己住
把父母放係老人院.
兄弟姊妹同父母住,自已搬走. ...
二人世界

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 halohalo1100 於 2020-3-26 10:34 AM 發表

1.只會同伴侶一齊住
5.同伴侶及朋友一齊住

剩返父母他們自己住
把父母放係老人院.
3. 雙方父母都會一齊住. 👈🏻呢個咩玩法?要幾大間屋先做到?如果香港一般屋企大細,會唔會磨擦到七彩?中間個個夾喺到點處理?
相見好同住難,是但同一邊父母住都會有磨擦啦,仲要兩邊一齊住,會唔會六角大封相,成家都超壓抑。
如果唔係無得揀,屋企無幾層、無過萬尺、唔係每人有足夠獨立空間、無足夠數量廁所浴室,真係唔會考慮。

引用:
原帖由 subming 於 2020-3-26 01:27 PM 發表

有得揀會一齊住、3家人分別住响3棟相連既獨立屋
有咁大就可以咁理想

回覆 引用 TOP

引用:

1.只會同伴侶一齊住
5.同伴侶及朋友一齊住

剩返父母他們自己住
把父母放係老人院.
如果大家健在,有錢,買同一區都夠啦,十分鐘內路程到達,再唔係同一屋苑。
如果對方只要照顧一人,又想住埋一齊就買間過千尺,各自有套房嘅,最好兩間套房間房一東一西,房要夠大,各自有足夠私人空間,想大聲唱歌又可以返套房浴室唱盡,出廳又有人陪。
都係睇夾唔夾到,相見好同住難,住埋唔夾可能買同一屋苑,有多少少私人空間比較好。有過千尺,又各自有大套房,應該好好多。如果得幾百尺,可能我自己搬出去住,一星期上去兩三日,或老公隔日上嚟我屋企。大家有空間抖氣,減少磨擦,又可有相聚時刻,關係會好啲。

回覆 引用 TOP

只會同一個人住的男人一齊

呢個世界唔係錢就係性

回覆 引用 TOP

理想是二人世界

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 被隔離的小星星 於 2020-4-3 03:52 PM 發表

3. 雙方父母都會一齊住. 👈🏻呢個咩玩法?要幾大間屋先做到?如果香港一般屋企大細,會唔會磨擦到七彩?中間個個夾喺到點處理?
相見好同住難,是但同一邊父母住都會有磨擦啦,仲要兩邊一齊住,會唔會六角大封相,成家都超壓抑。
如果唔係無得揀,屋企無幾層、無過萬尺、唔係每人有足夠獨立空間、無足夠數量廁所浴室,真係唔會考慮。 ...
村屋果d囉
買一楝三層
每家人一層
但我覺得會好煩
肯定周不時會俾人打擾
上年暑假我老媽子係英國返黎住係我度
煩到我pk
一齊住一定接受唔到
最好有咁遠搬咁遠
同6299保持距離😁😁😁

引用:
原帖由 mimi_cc 於 26/4/2020 17:27 發表

村屋果d囉
買一楝三層
每家人一層
但我覺得會好煩
肯定周不時會俾人打擾
上年暑假我老媽子係英國返黎住係我度
煩到我pk
一齊住一定接受唔到
最好有咁遠搬咁遠
同6299保持距離😁😁😁 ...
近都有近既好處、總之一定要唔同門口

引用:
原帖由 subming 於 2020-4-26 05:37 PM 發表

近都有近既好處、總之一定要唔同門口
好處我真係諗唔到
我淨係知我6299係老銅住
我地住係跑馬地都俾佢煩到顛
尋日無啦啦踩上門拎盒農場雞蛋上黎
事先無通知
我係房打緊機聽唔到門鐘
到我開門果刻轟我打機
人都顛🙄🙄🙄

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]