• 瀏覽: 17,336
  • 回覆: 138
  • 追帖: 2
成個地球都咁亂 香港讀書又辛苦 生個小朋友驚會害咗佢 應唔應該生?

熱賣及精選
引用:
原帖由 深井輕飄飄 於 2020-3-26 01:23 AM 發表

成個地球都咁亂 香港讀書又辛苦 生個小朋友驚會害咗佢 應唔應該生?
過左個肺炎至打算吧

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 深井輕飄飄 於 2020-3-26 01:23 AM 發表

未有就唔好刻意諗,有左就更加唔洗諗

大愛無疆,大愛于形。
引用:

1. 生吾生 吾係你一個決定
2. 想生都吾一定有 ... 吾想 就 吾好做 ... 否則吾想都變成有

利申 ... 一早決定吾生 ... 一來無經濟能力 (吾想無咗自己生活),二來 本身 性格 吾喜歡嘈 (細路吾嘈你又驚) ... 三 ... 無人保證生出來係正常 (吾正常你都要接受)

要生 ... 除了 錢 ... 更加吾該 問吓自己 ... 長憂 九十九 頂吾頂得順
生得出 驚 養吾大
養得大 驚 讀吾成書
讀得書 驚 搵吾到野做
有野做 驚 搵吾到食
搵到食 驚 錢吾見得光
有錢 驚 無真愛

仲有問吓自己係咪已玩夠 ... 兩個都未玩夠 ... 或吾想吾玩 就 吾好生 ... 最討厭D 父母 話就話帶埋細路去旅行係見識 ... 實情只係自己想去玩 ... 影響到人又吾理,坐交通工具當自己屋企,又嘈又阻其他人 ... 自私精 。教又吾教 ... 由得D 細路 影響別人 ... 自己就兩公婆吾停咁玩電話。

我的世界:
鐘錶網
条路自己行

My name is Pong, James Pong.

回覆 引用 TOP

利申, 生了兩個勁後悔

引用:

除咗自己同另一半, 冇人畀到合適嘅意見, 正反兩邊一定有佢道理

回覆 引用 TOP

有得生應該生,況且,唔用套舒服好多

回覆 引用 TOP

引用:

你人工幾多

引用:
原帖由 鐘錶友 於 2020-3-26 02:30 PM 發表

1. 生吾生 吾係你一個決定
2. 想生都吾一定有 ... 吾想 就 吾好做 ... 否則吾想都變成有

利申 ... 一早決定吾生 ... 一來無經濟能力 (吾想無咗自己生活),二來 本身 性格 吾喜歡嘈 (細路吾嘈你又驚) ... 三 ... 無人保證生出來係正常 (吾正常你都要接受)

要生 ... 除了 錢 ... 更 ...
非常同意

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 熊市未完 於 2020-3-27 12:44 AM 發表

你人工幾多
幾多先應該考慮生?

引用:
原帖由 深井輕飄飄 於 2020-3-27 12:46 AM 發表

幾多先應該考慮生?
10萬

生叉燒好過

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]