• 瀏覽: 5,245
  • 回覆: 47
我同佢已同居10年了,好多時都孖公仔,我去報興趣班佢又會跟埋一齊報,因為佢都有相同興趣,有時會諗到同樣既野,有共同目標,另一面,二個人生活當中少不免都有芝麻綠豆既事磨擦,但最後都會道歉和好,一直都感覺對方係可以到老既人......

最近社會變化又疫症問題,公司有危機,呢個時間,而我又不幸患了免疫力失調的一個病,感覺好黑仔

呢半個月發現佢有些古怪,忙個不停,因為佢接job做的,所以有時我放假係度佢會在家中做野,平時忙極都會有空閒同我hea下休息下,但最近就不停地忙,趕完一單job又做啲冇必要接住做的事,而且佢食少左野,我以為佢抑鬱,早幾日我忍唔住問佢咩事,因為擔心佢

原來佢話發現自己鐘意左第二個.......

熱賣及精選
而家都唔知點算好,因為而家間屋係佢的,娘家太細返唔到去,出面租酒店又危險,而且經濟上長期都唔係辦法,暫時又冇能力租屋住....

雖然佢冇話要我即刻走,仲叫我唔好搬住,但我唔知點樣面對佢,大家都有傾過睇下會唔會有冇彎轉.....

因為10年感情,都真正深愛過,突然間,真係唔識處理....知道左只係諗到想死....

回覆 引用 TOP

有人可以分享下同比意見我嗎T_T

回覆 引用 TOP

同居十年,缘分不浅,互相体谅,定能圆满

總之你繼續對他好吧,
總會有光明的日子.
另外想問一下, 你們是男女同居吧?
總好像聞到怪味似的.
祝你幸福.

引用:
原帖由 雨不停 於 2020-3-24 07:18 PM 發表

我同佢已同居10年了,好多時都孖公仔,我去報興趣班佢又會跟埋一齊報,因為佢都有相同興趣,有時會諗到同樣既野,有共同目標,另一面,二個人生活當中少不免都有芝麻綠豆既事磨擦,但最後都會道歉和好,一直都感覺對方係可以到老既人......

最近社會變化又疫症問題,公司有危機,呢個時間,而我又不幸患了免疫力失調的一個病,感覺好黑仔

呢半個月發現佢有些古怪,忙個不停,因為佢接job做的,所以有時我 ...
咁你要好好同男朋友傾吓

hehe

回覆 引用 TOP

人性本就系丑陋嘅

回覆 引用 TOP

七年之癢, 拍拖越耐就分手,眼見太多

回覆 引用 TOP

搬走你就輸了

十年都挺過去,冇乜事情系解決唔了嘅。搵到根源所喺勤力去協調解決吧。至少勤力過就算分開也唔後悔

引用:
原帖由 Kati21 於 2020-4-1 10:53 PM 發表

搬走你就輸了
我短期內都走唔到住,只能間中返娘家過夜,但同一間屋成日見住,訓埋同一張床,而佢已經個心唔係度了,唔搬走真的有用嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 貴貴清涼的留言 於 2020-4-2 10:03 AM 發表

十年都挺過去,冇乜事情系解決唔了嘅。搵到根源所喺勤力去協調解決吧。至少勤力過就算分開也唔後悔
早二日佢坦白地說了出來,說他一直有些情緒病,只是在我面前表現若無其事,扮演陽光的角色,最近佢遇到個女仔係開心果類型,而我近年脾氣又不好,最近更加差,所以他喜歡上呢個女仔了。

但我打過電話比呢個女仔,女仔有男朋友,對佢一點意思都冇.......

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tinna13 於 2020-3-27 07:43 PM 發表

同居十年,缘分不浅,互相体谅,定能圆满
我都希望可以,我其實冇嬲佢,只要佢回心轉意,我願意同佢到老

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]