• 瀏覽: 4,273
  • 回覆: 35
  • 追帖: 1
自從帶左口罩之後,黑頭,暗粒,暗瘡不停生,成塊面不停生!
有咩方法解決?
我已經唔化妝有查碎粉,轉清爽產品😢

熱賣及精選
引用:
原帖由 江湖遇弟弟 於 2020-3-23 03:01 PM 發表

只有我覺得口罩花zhuang嚴重么
什麼意思?

回覆 引用 TOP

吾關囗罩時。不要用粉才是正確。

引用:
原帖由 bananachippy 於 2020-3-23 09:07 PM 發表

吾關囗罩時。不要用粉才是正確。
我之前冇用,仲嚴重左!用左先冇咁嚴重!不過都有生

回覆 引用 TOP

我都係....我無生暗瘡好耐啦~
而家一帶就生,,已經無化妝都仲係咁

引用:
原帖由 D0BI 於 2020-3-24 12:12 AM 發表

我都係....我無生暗瘡好耐啦~
而家一帶就生,,已經無化妝都仲係咁
成世人都未試過生咁多🙄🙄

回覆 引用 TOP

经常涂点润肤乳就可以了,保湿

回覆 引用 TOP

我皮膚反而好咗,自從戴口罩後已極少化妝,護膚都少咗。

引用:
原帖由 sleeplesspiglet 於 2020-3-24 06:23 PM 發表

我皮膚反而好咗,自從戴口罩後已極少化妝,護膚都少咗。
我都冇化妝,護膚點都要既!

引用:
原帖由 CrystalSze1993 於 2020-3-24 06:28 PM 發表

我都冇化妝,護膚點都要既!
戴住口罩好焗,揸少咗護膚品,日頭skip咗精華同防曬。希望可以快啲唔駛再用口罩啦。

引用:
原帖由 sleeplesspiglet 於 2020-3-24 07:56 PM 發表

戴住口罩好焗,揸少咗護膚品,日頭skip咗精華同防曬。希望可以快啲唔駛再用口罩啦。
我都冇精華防曬!大家咁話,不過睇個勢起碼要帶多幾個月😭😭

回覆 引用 TOP

最近用緊Covermark precious bright Lotion, 想讚佢去皮膚暗啞污糟野好掂, 皮膚慢慢滑左乾淨左好多, 所以呢排帶住口罩都唔怕,如果要保濕就用埋深層保濕啫喱+Aqua Mask,完全無問題!

回覆 引用 TOP

主題標籤 #化妝
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]