• 瀏覽: 3,200
  • 回覆: 19
食多D魚補充DNA其實要食幾多先夠?
一星期2次?3次?4次?

我平時都係一星期2-3次夠啦

引用:
原帖由 siuhovv 於 2020-3-22 02:21 PM 發表

飲食要均衡, 唔好偏食一種, 要補充DNA 又唔一定食魚, 深海魚食太多其實怕重金屬會影響

引用:
原帖由 heyhitboy 於 2020-3-22 09:35 PM 發表

我平時都係一星期2-3次夠啦
建議食唔同種類魚
就算想補DNA, 都唔一定要食魚先有

引用:
原帖由 siuhovv 於 2020-3-22 02:21 PM 發表

我就每晚都食魚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 TEEMODUTY 於 2020-3-23 10:06 AM 發表

建議食唔同種類魚
就算想補DNA, 都唔一定要食魚先有
係呀, 我食Enfinitas 既藻油 DHA, 一日一粒
平時三餐就乜都食D, 有時仲睇有無胃口

乜依家啲人咁鐘意食DNA

引用:
原帖由 TEEMODUTY 於 2020-3-23 10:05 AM 發表

飲食要均衡, 唔好偏食一種, 要補充DNA 又唔一定食魚, 深海魚食太多其實怕重金屬會影響
咁又係, 邊d係深海魚? 唔太識...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 puipuija23 於 2020-3-23 02:54 PM 發表

係呀, 我食Enfinitas 既藻油 DHA, 一日一粒
平時三餐就乜都食D, 有時仲睇有無胃口
原來係咁, 細個只係聽過阿媽比我食魚油, 仲以為一定要魚油先有

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 aya0127 於 2020-3-23 03:17 PM 發表

乜依家啲人咁鐘意食DNA
因為醫生話DNA 可以幫助腦部發展麻, 好重要架

引用:
原帖由 siuhovv 於 2020-3-23 16:10 發表

因為醫生話DNA 可以幫助腦部發展麻, 好重要架
幫助腦部發展嗰個叫 DHA 呀,你就真係應該食多啲

引用:
原帖由 aya0127 於 2020-3-23 04:31 PM 發表

幫助腦部發展嗰個叫 DHA 呀,你就真係應該食多啲
DHA 我都有食,不過大仔個陣冇,因為未有

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]