• 瀏覽: 3,660
  • 回覆: 26
  • 追帖: 1
佢對你好多野都睇唔過眼,唔開心就會飲酒,飲得多總會破壞野、打人打自己,喝你
但平時和善,聰明世故,大家完全唔相信佢有呢面
佢亦唔覺得有問題,唔打算接受任何輔導。

離開可能係你最好既決定

回覆 引用 TOP

咁只能夠唯有開帖和不斷更新報告 開帖一定有幫助

引用:
原帖由 sunfloraccc 於 2020-3-22 12:45 AM 發表

佢對你好多野都睇唔過眼,唔開心就會飲酒,飲得多總會破壞野、打人打自己,喝你
但平時和善,聰明世故,大家完全唔相信佢有呢面
佢亦唔覺得有問題,唔打算接受任何輔導。 ...
照咁睇佢可以掩飾,只係酒品唔好,對嗎?

回覆 引用 TOP

早走早著

回覆 引用 TOP

以前見佢打爆野、扔我落床,好驚有日佢會誤殺,後尾變到有點習以為常。
佢對朋友同事十分和氣友善,連我父母都唔信佢會有呢一面。

呢類叫左衣冠禽獸。樓主自己小心。

回覆 引用 TOP

下個會更好

回覆 引用 TOP

唔出聲或者飲酒黎俾你睇
唔理佢就破壞野
呢d係細路仔唔識表達響度發脾氣

會幾分鐘send幾十個短訊,唔覆又會鬧得好勁 

咁大個人好難兜口兜面咁教佢,改變一些相處上嘅習慣,等佢從中啟發到、學識用正確既辦法去解決問題

回覆 引用 TOP

飛左佢

回覆 引用 TOP

恃住自己有躁鬱症就打自己人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sunfloraccc 於 22/3/2020 20:06 發表

會幾分鐘send幾十個短訊,唔覆又會鬧得好勁
有冇平心靜氣咁同佢講你話我係人黎架、覆唔切短訊唔使咁樣鬧掛、可以即刻覆到短訊就複咗啦、咁急既做乜唔打俾我
要委屈過佢
佢忘記咗鬧你係自己唔啱

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 subming 於 2020-3-22 07:16 PM 發表

唔出聲或者飲酒黎俾你睇
唔理佢就破壞野
呢d係細路仔唔識表達響度發脾氣
同意呢種講法.其實樓主不如嘗試下心平氣和同佢傾下計.關心下佢..令佢自己表達出佢內心既事情.同時.盡量將佢好既一面多說出來讚揚讚揚下.可能情況會改善到.同教小朋友一樣.成日話小朋友無用唔叻既話.會令小朋友既自信心不足.對小朋友黎講.不滿而宣洩不出既時候.除左發脾氣真係無其他選擇...當然.如果都解決唔到就建議分左佢.因為都幾...危險下!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]