• 瀏覽: 1,755
  • 回覆: 21
  • 追帖: 1
有冇JM有了解過?

回覆 引用 TOP

我都係做IVF,有問過經紀,如果係生產過程中,有醫療事故/有併發症,都會賠償,但生BB開刀就唔會有住院醫療賠,
懷孕前4個月(好似)要買定孕婦保險,有咗買都不受保,詳情最好問返保險經紀

引用:
原帖由 仲夏緊慎的表姐 於 2020-3-16 12:34 PM 發表

我都係做IVF,有問過經紀,如果係生產過程中,有醫療事故/有併發症,都會賠償,但生BB開刀就唔會有住院醫療賠,
懷孕前4個月(好似)要買定孕婦保險,有咗買都不受保,詳情最好問返保險經紀 ...
你係香港定外國做IVF ah?

回覆 引用 TOP

呢想法很好。

回覆 引用 TOP

香港

引用:
原帖由 仲夏緊慎的表姐 於 2020-3-23 04:28 PM 發表

香港
Do you mind pm me your IVF centre in HK 🙏🏻

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 仲夏緊慎的表姐 於 2020-3-16 12:34 PM 發表

懷孕前4個月(好似)要買定孕婦保險,有咗買都不受保,詳情最好問返保險經紀 ...
現家aia有隻,大肚都可以買㗎!

引用:
原帖由 carol528 於 2020-4-24 01:02 PM 發表

現家aia有隻,大肚都可以買㗎!
Bupa 嗰隻包開刀生產,AIA 嗰隻包

咁有就一定好過冇啦,不過留意返BuXX份保單要買咗單生效後有BB,再連續保單9個月至可以Claim生B錢,所以要買就要快啲買。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鬼屋委屈的羊 於 2020-4-24 01:10 PM 發表

Bupa 嗰隻包開刀生產,AIA 嗰隻包
Bupa有包私加嘛?

引用:
原帖由 carol528 於 2020-4-28 11:34 PM 發表

Bupa有包私加嘛?
你可以Claim返順產,或者開刀嘅費用,冇分私家定公立,實報實銷. 開刀 ceiling 好似係七萬蚊

引用:
原帖由 鬼屋委屈的羊 於 2020-4-28 11:36 PM 發表

你可以Claim返順產,或者開刀嘅費用,冇分私家定公立,實報實銷. 開刀 ceiling 好似係七萬蚊
本身你係有定係?

引用:
原帖由 鬼屋委屈的羊 於 2020-4-28 11:36 PM 發表

嗰個係咩計劃呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 carol528 於 2020-4-28 11:37 PM 發表

本身你係有定係?
諗住買,未買

引用:
原帖由 鬼屋委屈的羊 於 2020-4-28 11:38 PM 發表

諗住買,未買
明白,咁係咩計劃呢?就咁醫療?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]