• 瀏覽: 6,103
  • 回覆: 36
最近看了套戲,戲中講到一對男女,每天搵對方的的次數。
如果每日聯絡上3次,是非常要好,很有感覺。
如果每日聯絡上5次,那是存著愛,是戀愛中。
如果每日只有1次或更少,那.......好可能是結左婚,是夫妻了,因為,唔想搵對方了。
講完戲中人在笑,但我在想,大家又搵另一半的次數有減少了嗎?還是現在時勢是有增無減了?
是一個有趣的小提問而已。

小弟嘛,我仍然每天會和另一半有說有笑,希望大家也是。

引用:
原帖由 dragon_bone 於 2020-3-13 11:13 AM 發表

最近看了套戲,戲中講到一對男女,每天搵對方的的次數。
如果每日聯絡上3次,是非常要好,很有感覺。
如果每日聯絡上5次,那是存著愛,是戀愛中。
如果每日只有1次或更少,那.......好可能是結左婚,是夫妻了,因為,唔想搵對方了。
講完戲中人在笑,但我在想,大家又搵另一半的次數有減少了嗎?還是現在時勢是有增無減了?
是一個有趣的小提問而已。

...
大佬,有時工作要緊,點搵?點覆?

我口臭 =\= 我冇道理!
引用:
原帖由 激死未 於 2020-3-13 04:22 PM 發表

HAHA....... 師兄,無人叫你要即覆,但覆就點都要囉。
成日流流長,點都會傾幾句掛~~~~

引用:
原帖由 激死未 於 2020-3-13 04:22 PM 發表

大佬都總有休息嘅時候,得閒先覆

我出差在外, 同我老婆三日冇個電話聯繫

引用:
原帖由 粉紅寶寶 於 2020-3-15 01:11 PM 發表

大佬都總有休息嘅時候,得閒先覆
係架,得閒先得,其實而家都未必下下傾電話,留言多。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大嶼山風箏騎士 於 2020-3-16 07:42 PM 發表

我出差在外, 同我老婆三日冇個電話聯繫
師兄係老夫老妻了.............如果依套戲咁講。
我就唔一定傾電話,但會whatsapp, wechat就走唔甩。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dragon_bone 於 2020-3-13 05:06 PM 發表

HAHA....... 師兄,無人叫你要即覆,但覆就點都要囉。
成日流流長,點都會傾幾句掛~~~~
呢個時勢,當然係工作時工作啦,有啲公司管理層,開始好似17年前咁卑鄙喇!

呢幾日先知,樓下間大x樂,之前要求員工減薪,員工唔肯就關舖兩個月,最終要區議員介入,結果都係員工減薪,減幾多就唔知,但就我所見,呢間舖根本冇減少到生意,衹係堂食轉外賣,員工依然忙到不得了。

唉,都係果句,雖然時代唔同咗,但人性從來都冇變過。

我口臭 =\= 我冇道理!

連黑房都未入過咪同人講你識攝影
你唔係影相叻,只係電腦勁
至憎一班咸濕佬叫自己龍友扮哂大師,但淨係識影女
引用:
原帖由 激死未 於 2020-3-17 06:02 PM 發表

呢個時勢,當然係工作時工作啦,有啲公司管理層,開始好似17年前咁卑鄙喇!

呢幾日先知,樓下間大x樂,之前要求員工減薪,員工唔肯就關舖兩個月,最終要區議員介入,結果都係員工減薪,減幾多就唔知,但就我所見,呢間舖根本冇減少到生意,衹係堂食轉外賣,員工依然忙到不得了。

唉,都係果句,雖然時代唔同咗,但人性從來都冇變過。 ...
講真,係成人社會,卑鄙,衰,等等手段好似都少不免.
唯一可以做,係令自己本事到盡量人地出手對方都唔好係自己.

引用:
原帖由 古會科技 於 2020-3-18 09:52 AM 發表

這就是戀愛和婚姻的區別
師兄,我們大多是因戀愛才出現婚姻,沒忘了因,努力下的果可能就會有點點不同

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 biangege9lang 於 2020-3-19 11:41 AM 發表

雖然老夫老妻聯絡少了,但只要心裡有對方,默契還喺
無錯,尤其而家呢個時勢,行前多步,感情會好多很多.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 weisin 於 2020-3-19 12:04 PM 發表

有係指幾多同邊方面先?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]