• 瀏覽: 8,585
  • 回覆: 38
你老婆梗係唔岩啦…佢應該供樓淨係寫你名,然後俾晒水電煤之餘重要俾埋一家大細既生活費,放左工返屋企包攬晒所有家務,重要受埋你老母氣咁先至係好老婆呀…你呢…負責中出生兩個小朋友同叫埋個老母返屋企搵老婆笨7就夠架啦…你講咁多野都係想咁姐...

回覆 引用 TOP

Fly her lor if u dare.

回覆 引用 TOP

鬧你都慳返

回覆 引用 TOP

你無份住?

回覆 引用 TOP

廢柴中既XO

回覆 引用 TOP

係男人就唔好喉住老婆間屋啦。

錢又唔畀、仲想拖埋自己窮酸老母入嚟住,慳番啖氣啦!實力懸殊,當你捐精咋!邊有新抱會鍾意同奶奶住?咁中意個老母,咪自己番去飲奶囉!

我爸爸都付責晒我屋企既開支,從來都不會嫌棄,我想大概就是舊時男人和現在男人的分別?

回覆 引用 TOP

夫妻之間少點猜忌多點信任

回覆 引用 TOP

兩公婆做咩要計?
要計,不如離婚啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 相由心生 於 2020-3-1 05:20 PM 發表

我同老婆有2個仔,老婆前途好啲人工高我幾萬元,2個仔我媽同外母輪住湊,
老婆今年自己俾左首期買自住樓,我地財政獨立,我無夾錢因月月清冇乜儲錢習慣,層樓亦都冇我名,依家屋企開支佢只負責供樓水電煤,其他包括2個仔係我負責,我個心一直銀住,感覺頭家得我一個付出,老婆雖然供樓辛苦,但咪又係幫自己供,都冇我名,而且我媽想入來一齊住,老婆企硬say no,真係唔知結婚為乜,有冇同路人 ...
我咪仲慘,當曾樓攻門左之後,老婆即刻話要加埋佢個名,我最近買咗個車位之後,我老婆話要轉埋佢個名,咁都算啦,仲嫌三嫌四,又想趕走我老竇,唔想同佢一齊住,搞到我成日同佢嗌交,平時佢都冇嘢做㗎啦,現在我因為有病失業,每個月仲要比$4000零用俾佢洗,其他燈油火蠟差餉水電媒和飯餸錢,全部都係由我比,仲加多個工人添,工人都算啦,因為佢主要係幫我照顧我老竇,佢仲嫌我對佢唔好,呢啲港女真係冇鬼用,結咗婚15年從來未認真做過一個份工,家務咩都唔做,所以你放心啦,因為你一定唔係在香港最差嗰個男人,其實好多男人壓力好大,佢哋嘅老婆一定俾你仲衰

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 memori61 於 2020-3-8 02:00 AM 發表

係男人就唔好喉住老婆間屋啦。

錢又唔畀、仲想拖埋自己窮酸老母入嚟住,慳番啖氣啦!實力懸殊,當你捐精咋!邊有新抱會鍾意同奶奶住?咁中意個老母,咪自己番去飲奶囉! ...
好心你講嘢唔好咁難聽啦,做仔女嘅有邊個唔想同阿媽阿爸住架,大家有個照應,都明白老婆唔鍾意一齊住囉,咁如果阿媽冇人照顧,要佢住老人院,咁做仔女嘅又點會捨得㗎

引用:
原帖由 何家軍 於 2020-3-14 12:29 PM 發表

好心你講嘢唔好咁難聽啦,做仔女嘅有邊個唔想同阿媽阿爸住架,大家有個照應,都明白老婆唔鍾意一齊住囉,咁如果阿媽冇人照顧,要佢住老人院,咁做仔女嘅又點會捨得㗎 ...
吓?家陣係男方要拖埋自己老母、入埋去霸新抱名嘅屋,而且新抱即係業主本人唔願意喎!

男方中意阿媽啫,新抱有話過中意到要照顧奶奶?去老人院唔得?咁中意照應咪自己照到飽囉,你窮你有道理?

回覆 引用 TOP

咁你不如自己出去租屋住,咁你個心咪唔使銀住囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 相由心生 於 2020-3-1 05:20 PM 發表

我同老婆有2個仔,老婆前途好啲人工高我幾萬元,2個仔我媽同外母輪住湊,
老婆今年自己俾左首期買自住樓,我地財政獨立,我無夾錢因月月清冇乜儲錢習慣,層樓亦都冇我名,依家屋企開支佢只負責供樓水電煤,其他包括2個仔係我負責,我個心一直銀住,感覺頭家得我一個付出,老婆雖然供樓辛苦,但咪又係幫自己供,都冇我名,而且我媽想入來一齊住,老婆企硬say no,真係唔知結婚為乜,有冇同路人 ...
你阿媽搬入內住系離硬婚,你間屋有一千呎就得

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]