• 瀏覽: 11,175
  • 回覆: 112
  • 追帖: 3
之前出過po,話老公唔掂我,經常在外食快餐,我都忍。
但係上年7月開始,佢就開始逢星期六日一都不回家,同我講要返大陸同的士佬食飯,揼骨,初時我都信佢,都俾佢落去,但後來,佢就變成每星期的例牌節目,而且將不回家的日子也變多了,試過一星期有五日也在大陸,無論我鬧佢不理我同個仔又好,阿仔打電話叫佢返嚟都好,佢都話唔返,甚至唔聽電話,嗰一刻,我就懷疑佢上面有個女人,的確,俾我估中咗,因為佢親口同我講,要上去見女朋友,唔好煩佢,真係好笑,佢好似講到自己攞正牌咁,我心痛得撕裂,我去了申請單方面離婚,而佢亦都答應,仲話係我要離婚,佢從來無諗過要離婚呢一步,不過既然我行得呢步,佢亦接受,天呀…點解呢種人仲可以咁平安咁過每一日㗎???

熱賣及精選
引用:
原帖由 哈囉長長核心 於 2020-2-26 07:24 PM 發表

但係上年7月開始,佢就開始逢星期六日一都不回家,同我講要返大陸同的士佬食飯,揼骨,初時我都信佢,都俾佢落去,但後來,佢就變成每星期的例牌節目,而且將不回家的日子也變多了,試過一星期有五日也在大陸,無論我鬧佢不理我同個仔又好,阿仔打電話叫佢返嚟都好,佢都話唔返,甚至唔聽電話,嗰一刻,我就懷疑佢上面有個女人,的確,俾我估中咗,因為佢親口同我講,要上 ...
你做到好似俾佢攞正牌唔返屋企想點就點,佢當然冇諗過離婚
其實你自己足足嘥咗一年時間喺佢身上,上年佢咁樣你就縱容佢,真係以為佢玩夠食飽仲識返屋企就得?終有一日佢玩嫌就浪子回頭你就守得雲開?
依家開始好好為自己同個仔打算,有需要就搵身邊朋友家人講,佢哋會撐住你

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 哈囉長長核心 於 2020-2-26 07:24 PM 發表

但係上年7月開始,佢就開始逢星期六日一都不回家,同我講要返大陸同的士佬食飯,揼骨,初時我都信佢,都俾佢落去,但後來,佢就變成每星期的例牌節目,而且將不回家的日子也變多了,試過一星期有五日也在大陸,無論我鬧佢不理我同個仔又好,阿仔打電話叫佢返嚟都好,佢都話唔返,甚至唔聽電話,嗰一刻,我就懷疑佢上面有個女人,的確,俾我估中咗,因為佢親口同我講,要上 ...
加油💪,努力適應新生活啦,路始終要繼續行,小朋友幾大?好好照顧佢呀

長痛不如短痛,加油

回覆 引用 TOP

多謝你呢番說話,我感受到你替我的不值,我會湊好阿仔,堅強咁生活落去㗎,其實我最痛苦嘅時候已經過了,所以而家嘅我絕對ok的,放心💪

引用:
原帖由 周老頭 於 2020-2-26 11:11 PM 發表

加油💪,努力適應新生活啦,路始終要繼續行,小朋友幾大?好好照顧佢呀
小朋友15歲了,都大個了

引用:
原帖由 哈囉長長核心 於 2020-2-27 03:08 AM 發表

小朋友15歲了,都大個了
咁你呢排都要處理好多嘢,好好安頓,15歲開始反叛,要多D同佢傾偈,有咩唔開心、唔知點做可以大家討論吓💪

引用:
原帖由 周老頭 於 2020-2-27 09:22 AM 發表

咁你呢排都要處理好多嘢,好好安頓,15歲開始反叛,要多D同佢傾偈,有咩唔開心、唔知點做可以大家討論吓💪
知道,多謝哂

回覆 引用 TOP

佢一定後悔的

回覆 引用 TOP

引用:

冇得救, 長痛不如短痛, 從新做人

回覆 引用 TOP

引用:

如果小朋友大過,離婚都係好事,有冇同阿仔講已經入紙,因為都會影響佢的,
不過如果佢答應點解係申請單方面離婚

引用:
原帖由 6969go 於 2020-2-28 07:10 AM 發表

如果小朋友大過,離婚都係好事,有冇同阿仔講已經入紙,因為都會影響佢的,
不過如果佢答應點解係申請單方面離婚
宜家細路早熟可能佢都知咩事,更可況呢D人做得出又怕咩比個仔知,樓主你自由了起碼唔洗日諗夜諗個衰人去左邊

引用:
原帖由 風輕吹柳飄搖 於 2020-2-28 08:45 AM 發表

宜家細路早熟可能佢都知咩事,更可況呢D人做得出又怕咩比個仔知,樓主你自由了起碼唔洗日諗夜諗個衰人去左邊
係個仔要知佢之後點,佢生活點改變,養小朋友真係難嫁

其實單方面離婚同雙方協議有乜分別?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]