• 瀏覽: 9,642
  • 回覆: 45
唔知sis有冇同感??
自從開始戴口罩之後,化妝嘅動力真係少左好多
早排都仲會花d時間化眼妝,但係而家連真係連眼妝都唔想化,
因為唔想卸妝 而呢幾日仲要開始連skincare都唔想搽,
因為搽cream得潤得濟,好容易轉個頭戴口罩會戴到出曬面油
唉…  都唔知幾時先可以唔洗戴口罩啊~
SO SAD~~~

熱賣及精選
引用:
原帖由 bububb883 於 2020-2-26 01:32 PM 發表

唔知sis有冇同感??
SO SAD~~~ ...
我會更加化好個眼妝,因為戴左口罩之後所有人既注意都會去左對眼,而且我都會照搽唇膏,只要口罩個風琴位唔好痴住塊面就唔會整到花面貓~
唔化妝都唔緊要,但都要搽Skincare~如果Cream太潤可以試下用乳液或者控油產品,有粉餅的話就用黎拍拍塊面均勻下膚色控油

一樣一樣,我依家每天都唔化妝了

回覆 引用 TOP

但唔keep住深層清潔又好驚有暗粒。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bububb883 於 2020-2-26 01:32 PM 發表

唔知sis有冇同感??
帶口罩令到我出左好多暗瘡😖😖😖

為了靚靚... 煩腦特別多.

回覆 引用 TOP

我涼都沖少咗

回覆 引用 TOP

我都懶咗冇化妝,但有搽唇膏

引用:

唔知sis有冇同感??
我都無化成個月,可以睡多一點點,疫情過後以後個個都仍帶口罩都不錯

回覆 引用 TOP

最緊要冇懶開帖

回覆 引用 TOP

最緊要開帖同大家講,每天一帖交流心得

回覆 引用 TOP

引用:

唔知sis有冇同感??
絕對有,都帶晒罩姐係個樣,仲洗乜搞咁多野?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 karenpin 於 2020-2-26 06:39 PM 發表

我會更加化好個眼妝,因為戴左口罩之後所有人既注意都會去左對眼,而且我都會照搽唇膏,只要口罩個風琴位唔好痴住塊面就唔會整到花面貓~
唔化妝都唔緊要,但都要搽Skincare~如果Cream太潤可以試下用乳液或者控油產品,有粉餅的話就用黎拍拍塊面均勻下膚色控油 ...
其實都冇人會望你嫁啦,得隻眼都要搞?
就算有人望到你,你化左同冇化咪都係咁

引用:
原帖由 角球女神 於 2020-3-1 09:54 AM 發表

淨係化眼妝
眼化黎做乜?

回覆 引用 TOP

主題標籤 #化妝 #卸妝
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]