• 瀏覽: 38,089
  • 回覆: 294
  • 追帖: 6
講下背景先,我啱啱畢業出嚟做嘢一年,人工萬七左右,男朋友三十歲,人工二萬左右。兩個拍拖半年倒,平時屋企都有人,逢週末拍拖都係book酒店,行下街食飯咁。但我男朋友日日都話想同居想一齊住又話要結婚,我都諗唔明。

一黎,我哋又唔係搵得多,出面租屋又貴,租金預咗都係aa..住村屋。二黎,其實我同佢大家屋企都係住私樓,有自己房,係有時有需要個時要book酒店,多數一個星期先會行埋一日。但其實我都諗唔通有乜咁急切要同居⋯⋯我同佢比幾千蚊家用,我男朋友仲可以唔洗比,又有自己房,乜都唔洗操心又舒服,都唔知點解佢係要比咁多錢租間屋仔住!錢又比多左,住又細左!重點係 我同佢其實住附近,行過佢屋企都係十分鐘!我唔想咁on居拎自己三分一人工同佢aa租屋住都好正常!

但我唔忍心開口拒絕佢,淨係狂拖,話加人工先 工作穏定先...etc 咁我都係做嘢一年 工作都仲未穩定!我次次一講話唔想同居,男朋友就話我唔愛佢,唔想同佢住埋,冇打算長算發展...我真係覺得佢好on居,三十歲人仲on下on下咁 ,佢自己又唔係搵得多,完全冇考慮過我萬幾蚊人工仲要同佢aa制交租交學費比家用,我覺得佢好自私亦好冇腦 定其實係我自私呢?我已經唔知道了。加上,佢成日話自己一個星期先同我行埋一日,忍得好辛苦,個個星期book酒店又貴,同居可以close d。我知男人係有需要,但因為咁而同居,我聽到覺得好唔舒服。我已經唔介意成日拍拖都係一個星期去酒店一次,其他都好少做,不過有行街食飯嘅。但硬係feel到佢冇乜心思,我覺得佢係咪其實都係為咗性先同我一齊,但佢日日都有同我傾幾個鐘電話,陪我睇醫生見工Etc... 我自己都好混亂,其實佢究竟想點?

去打野戰就得啦

回覆 引用 TOP

分手啦

引用:
原帖由 Unbound 於 2020-2-25 04:42 PM 發表

分手啦
佢話好想結婚,我都係聽下就算,但見佢又將自己保險轉我個名,又為我付出左好多時間心機,我唔想咁輕易就放棄佢

弟弟想同妹妹結姐……小心……一日未結一日都冇俾

引用:
原帖由 POPODB180 於 2020-2-25 04:48 PM 發表

佢話好想結婚,我都係聽下就算,但見佢又將自己保險轉我個名,又為我付出左好多時間心機,我唔想咁輕易就放棄佢
佢只係怕寂寞無安全感要人陪,鐘意講野嘅人,如果同佢同居實煩死

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 POPODB180 於 2020-2-25 04:12 PM 發表

講下背景先,我啱啱畢業出嚟做嘢一年,人工萬七左右,男朋友三十歲,人工二萬左右。兩個拍拖半年倒,平時屋企都有人,逢週末拍拖都係book酒店,行下街食飯咁。但我男朋友日日都話想同居想一齊住又話要結婚,我都諗唔明。

一黎,我哋又唔係搵得多,出面租屋又貴,租金預咗都係aa..住村屋。二黎,其實我同佢大家屋企都係住私樓,有自己房,係有時有需要個時要book酒店,多數一個星期先會行埋一日。但其實我都諗唔 ...
好明顯無得晚晚仆喇

好明顯為咗性先同你一齊啦、仲要問

回覆 引用 TOP

30歲好似你咁講,佢完全係溫室環境下長大,完全喎識得係你角度諗,佢都比較自私

回覆 引用 TOP

依家酒店平,试下短租幾個月先

引用:
原帖由 POPODB180 於 2020-2-25 04:12 PM 發表

一黎,我哋又唔係搵得多,出面租屋又貴,租金預咗都係aa..住村屋。二黎,其實我同佢大家屋企都係住私樓,有自己房,係有時有需要個時要book酒店,多數一個星期先會行埋一日。但其實我都諗唔 ...
他想晚晚有得插,就是這樣簡單

回覆 引用 TOP

呢啲女真係好呃,真係豬一般的港女

回覆 引用 TOP

制唔過

佢就想日日有免費西, 你變相做衰你自己, 轉頭佢溝過另一件, 拍下蘿柚就走得

而家又可以留有私人空間, 你仲年青, 仲有其他機會

回覆 引用 TOP

引用:

妳覺得佢戆車,妳已經知道佢有一個好重要嘅缺點喇,但妳仲要繼續同呢啲廢柴一齊喎…

咁妳呢啲係咪應該叫戇鳩呢~~~~!?

回覆 引用 TOP

基路難行

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]