• 瀏覽: 10,178
  • 回覆: 17
人生幾多個十年。
爭取理想誰沒有。
剛畢業的男女戀人。
參加一場運動。風波中男方被捕。
更控以莫雖有的罪名。更未能担保。
他對女方說,不要再等我了。
因為我好大機會要受7,8年的牢日。
人生前途也沾了汚點。將來也一片茫然。
不想連累妳。我們就此分手算了。
但女方緊持不棄。愛是永恆的……
流流歲月裏。人會漸長同思想成熟。
現在由無名小子說的激愛。
當轉變成踏實求名的時候。
女方在漫長的日子裡。
真的能做到不改變同等待嗎……?
真人真事。

熱賣及精選
引用:
原帖由 hohohosoho 於 2020-2-25 12:52 PM 發表

暴徒故事(社運後的愛)?
無須講到太明!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 youtryit8 於 2020-2-25 01:17 PM 發表

會等,,,,一年半載
之後,當她遇上另一個他,就會覺得自已的等待浪費自己青春,人生欠缺色彩和規劃,放低你是必定的 。

你亦應該想一想,自己做的是否值得,會得到什麼失去什麼,是否真的崇高,還是一隻被唆擺的棋子 ...
呢個就系值得懷疑的堅持。
稚嫩今天的誠諾。
經過人生洗禮的成長思维。
能否對現……

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 烈火柔情 於 2020-2-25 01:41 PM 發表

等到係BONUS
等唔到係人之常情
時間可以改變得太多野 有D經歷唔係凡人所能掌控 能看開就好
言之有理……
時日的審判。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 烈火柔情 於 2020-2-25 01:47 PM 發表

略懂皮毛你就會知有D罪闊過你老母個閪 "公眾妨擾/阻差辦公" 呢D萬能KEY
仲未計"插贜嫁禍"嗰D CASE

同樣係打人,廢佬打完差佬放
後生被打差佬拉 上演左大半年
不如你解釋下呢D現象何其謊謬 ...
C兄。不要言談過激。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 膠芒果 於 2020-2-25 02:13 PM 發表

曱甴暴動的故事
暴動就暴動,無人會打爛晒自己屋企嘅嘢去爭取理想
主題只是一篇情愛的文章啦。
5好用政治言論去睇啦。

引用:
原帖由 真。理性的牛牛 於 2020-2-25 02:19 PM 發表

香港要成為亞洲恐怖分子基地,思想教育是必須的
成長的方針取向啦。
就如愛的影響定力。

引用:
原帖由 專插白痴on膠 於 2020-2-25 02:20 PM 發表

情愛版都有五毛搵食
情愛文章的標提。
咩叫五毛。揾咩食?

引用:
原帖由 小骨仔 於 2020-2-25 02:25 PM 發表

99.999 %不會等待
問題在於剛畢業

當見過世面後,女方就唔會咁單純
呢個都系重點。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 真。理性的牛牛 於 2020-2-25 02:33 PM 發表

成長的方針取向,他們連最基本的認知都不懂,可來方針取向,還要認為成長必要面對,政治,哲學,懂嗎?連自己身處的資本主義社會,所擁有的民主與自由得不懂,還要說“真”,所以香港人是天真的 ...
每一個人看的天空是不一樣的。

引用:
原帖由 pw689 於 2020-2-25 02:47 PM 發表

激情與現實總有距離,用「承諾」套住一句說話,只讓雙方徒增遺憾与內疚。世事 豈能盡如人意,但求無愧於心。這回憶是他日藉得回味的一樁往事不是已很好嗎?! ...
往事只能回味。
但願他們如此罷!

引用:
原帖由 sleepingforest 於 2020-2-25 03:37 PM 發表

放心你班手足會好好照顧你條女,
一定唔會俾佢餓親
C兄用風趣的入位留言說話。
不過首先睇清楚文章的所謂你條女?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 韓風冰凍的豬豬 於 2020-2-25 06:35 PM 發表

師兄唔等係正常嘅你話做唔做得到有人做得到嘅 但我話畀你聽㗎設個女方做得到等得到淒涼同悲哀會係個女方 係個女方案車兼蠢啫 單純以為佢個南方走過最低嘅時期 再喺埋一齊會好好咁過到頭來 呂方個下場好慘 好悲慘為個男人犧牲付出咗好多 錯過咗好多機會到頭來傷得好心好心悲慘紙巾 在與對像都會悲慘呀因為個心對象會因為你嘅前事 你可以為咗個前度犧牲自己咁多青春時間付出咁多 灰埋怨 你所講嘅係虛構故事我所講嘅係真人 ...
豬豬會員。
見妳入黎我就再同妳講一番肺言。
1,首先多謝妳成日話我幻想的故仔。
妳都入黎捧場。我只系見事所寫。
人地信5信我無須理會。亦5會覺惨。
2,我用口花花的對話同妳傾計。
只系見妳心存戾氣同成日5開心。
希望逗妳一笑同開解輕鬆吹水一下。
妳竟然誤解我對妳心存不軌。真可笑。
3,從網上嘅無實質的談吐吹水。
妳就認為我系一個5易識女朋友的人。
妳眼光睇人都好低喎。做人5好甘。
4,我有我作風。妳話我寫d虛設文章。
系呢到搏溝女。妳真系幼稚歪想。
網上虛擬的交吹水友。只系打發時間。
5,我一直當妳系稍為傾得埋嘅網友。
妳竟然人前說我系妳心中戲子的小丑。
最後一提。
小圈子諷人話柄呢到無呢d,5岩妳。
番去妳班自稱高尚人格的一羣吧。
講完。拜拜。

引用:
原帖由 真。理性的牛牛 於 2020-2-25 06:46 PM 發表

所以我相信香港是有條件成為亞洲恐怖分子基地的,因被別人灌輸不一樣的天空,他們已不能望到屬於他們自己的天空
呢d政見5同的個人看法!
大家各執一詞啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 c9_bb 於 2020-2-25 07:18 PM 發表

只能當回憶吧!不要太認真呢場運動下、大家只不過有共嗚(大家話題怎樣反政府)!反正未判,有時間大家認識對方是否適合?好過自己矛盾女方是否認真等你7、8年? ...
岩。好有道理。
不過而家世事迫人啊……

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]