• 瀏覽: 1,225
  • 回覆: 9
自從大肚之後,我一直都好擔心自己會出現妊娠紋,
阿媽話呢d野係生仔包埋,冇得避
但直到最近我先知原來呢樣野係有得救架!
話說我係網上睇到,好多人都話只要用岩產品,日日勤力搽,
咁妊娠紋就唔會出現,就算出現左都可以減退,大家有冇聽過?

係呀,我陀B個陣早晚都會Bio Oil,生左兩個一條都冇爆過
不過我都有朋友搽其他防紋但有爆,所以都好講運
瘦底會易爆,仲有乾既話千其唔好R,一R就會爆

引用:
原帖由 emmasonwu 於 2020-2-25 03:40 PM 發表

係呀,我陀B個陣早晚都會Bio Oil,生左兩個一條都冇爆過
不過我都有朋友搽其他防紋但有爆,所以都好講運
瘦底會易爆,仲有乾既話千其唔好R,一R就會爆 ...
甘你知吾知爆左紋搽有冇用

引用:
原帖由 cojeanco 於 2020-2-25 03:43 PM 發表

甘你知吾知爆左紋搽有冇用
我無試過,不過我有朋友試過,的確可以收淡d紋

引用:
原帖由 emmasonwu 於 2020-2-25 03:44 PM 發表

我無試過,不過我有朋友試過,的確可以收淡d紋
唔該sis,我見hktv mall有賣,差唔多平一半

回覆 引用 TOP

有啊~ 通常d預防肚紋cream,好多時除左預防都減淡到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mayc1275 於 2020-2-24 12:39 PM 發表

自從大肚之後,我一直都好擔心自己會出現妊娠紋,
阿媽話呢d野係生仔包埋,冇得避
但直到最近我先知原來呢樣野係有得救架!
話說我係網上睇到,好多人都話只要用岩產品,日日勤力搽,
咁妊娠紋就唔會出現,就算出現左都可以減退,大家有冇聽過? ...
有,宜家好多媽媽準備生bb已經會買定好多呢d防紋霜
其實揀岩早d開始搽,爆紋機會真係大大減低,預防勝於治療嘛

引用:
原帖由 chilong2233 於 2020-3-3 05:39 PM 發表

有,宜家好多媽媽準備生bb已經會買定好多呢d防紋霜
其實揀岩早d開始搽,爆紋機會真係大大減低,預防勝於治療嘛
所以我陀BB個陣都好早開始搽clxrins個枝防紋霜,同埋配合埋控制體重各方面
就算宜家生完兩件都冇肚紋,仲好光滑

引用:
原帖由 chilong2233 於 2020-3-3 05:43 PM 發表

所以我陀BB個陣都好早開始搽clxrins個枝防紋霜,同埋配合埋控制體重各方面
就算宜家生完兩件都冇肚紋,仲好光滑
呢個牌子好出名,我都聽人講過
宜家先知乜原來都咁多人用 嘻嘻=)

回覆 引用 TOP

我见到有人话,你使大肚油其实冇影响,同个人体质有关系,我大咗肚买咗霜,但好少用,我孕期肥咗三十几斤,但系啲大肚纹都冇长

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]