• 瀏覽: 2,392
  • 回覆: 13
  • 追帖: 1
各位好,太太現在34歲,我太太現在懷孕12週左右,已經排左政府,但我想為太太做其他檢查,大家有冇建議可以比我?

開始食DHA未呀?
多D倍佢散下步,
如要請月嫂,要搵定啦

引用:
原帖由 Terre2501 於 2020-2-20 06:57 PM 發表

開始食DHA未呀?
多D倍佢散下步,
如要請月嫂,要搵定啦
dha係咩黎,佢淨係食葉酸

禿髮少年就係我
引用:
原帖由 bustergun 於 2020-2-21 06:23 PM 發表

dha主要幫助bb腦部發展,
美x臣呢d都有出dha,去萬寧呢d有得賣

回覆 引用 TOP

搵私家醫生定期檢查,每次可照超聲波,政府無得次次照,另12週如果想做T21 /nifty就要快d安排(詳情問下私家醫生)

回覆 引用 TOP

問下自己接唔接受到唐氏/重病BB
如果有重病會考慮唔要,拎幾千蚊做nifty / T21買個安心唔好慳

回覆 引用 TOP

我自己既話會想老公陪我做下瑜伽
另外會食惠氏藻油DHA 同 materna 2樣一齊食
想自己同 BB 都多D 營養

引用:
原帖由 sIuDeeDeeY 於 2020-2-25 07:37 PM 發表

我自己既話會想老公陪我做下瑜伽
另外會食惠氏藻油DHA 同 materna 2樣一齊食
想自己同 BB 都多D 營養
呢隻DHA做護士朋友都有介紹我食
一日3粒仲可以防早產

回覆 引用 TOP

其實女人有左小朋友心情都會好反覆
呢個時候老公可以再對太太好D
好似可以分擔下家務呀
又或者可以幫對方按下腳咁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bustergun 於 2020-2-20 08:07 AM 發表

各位好,太太現在34歲,我太太現在懷孕12週左右,已經排左政府,但我想為太太做其他檢查,大家有冇建議可以比我?
可以BOOK 驗T21, 比政府驗唐氏準確好多
另外照聲波個陣睇下BB生長理唔理想, 如果below左就最好補充多d營養/直接飲媽媽奶, 我個陣都有飲美贊x, 覺得無咁甜易d入口

引用:
原帖由 puipuija23 於 2020-2-27 08:55 PM 發表

可以BOOK 驗T21, 比政府驗唐氏準確好多
另外照聲波個陣睇下BB生長理唔理想, 如果below左就最好補充多d營養/直接飲媽媽奶, 我個陣都有飲美贊x, 覺得無咁甜易d入口 ...
如果太甜好易肥啦

引用:
原帖由 bustergun 於 2020-2-21 06:23 PM 發表

補充足量DHA可以預防早產,食魚油或者藻油都可以補充到,揀大牌子就穩陣,我本身有食開maxxxna所以就揀同牌子嘅藻油,覺得呢隻冇乜怪味或者腥味較易入口,其他牌子你亦都可以比較下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jessich 於 2020-2-28 10:57 AM 發表

如果太甜好易肥啦
美X臣個隻低脂少甜ga,健康d,飲之前可以問下醫生先既

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]