• 瀏覽: 2,116
  • 回覆: 23
泵奶第5個月了, 有唔少人奶媽媽都轉左奶粉..
但我好想堅持去夠9個月-1年, 但問題係...
唔係堅持就可以, 我已經有戒口, 有飲魚湯, 早睡早起同飲好多水,
但奶量都唔太夠, 朝早果次最足, 有多添~
但之後幾次就唔夠一樽...唯有泵定奶儲定啦唉...但BB愈來愈大食,
擔心佢唔夠食...係咪應該要食下d suppletment補身呢??

Wow

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lin.ho 於 2020-2-17 07:03 PM 發表

泵奶第5個月了, 有唔少人奶媽媽都轉左奶粉..
但我好想堅持去夠9個月-1年, 但問題係...
唔係堅持就可以, 我已經有戒口, 有飲魚湯, 早睡早起同飲好多水,
但奶量都唔太夠, 朝早果次最足, 有多添~
但之後幾次就唔夠一樽...唯有泵定奶儲定啦唉...但BB愈來愈大食,
擔心佢唔夠食...係咪應該要食下d suppletment補身呢?? ...
其實真係可以試食 Supplement 加按摩咖

回覆 引用 TOP

盡左力都冇計,
準備定個奶粉,等唔夠人奶比BB飲吧

引用:
原帖由 Terre2501 於 2020-2-18 06:21 PM 發表

盡左力都冇計,
準備定個奶粉,等唔夠人奶比BB飲吧
補奶粉最好揀enfinitas呢類淡口d既,費事同人奶味道差太多

有冇飲開奶茶?? 試下飲, 或者飲滴雞精, 2樣對我黎講都好work.

真係唔夠就補住奶粉先,仔仔而家補緊illuma,貪佢有hmo同mos呢d人奶入面有既活性成份
對bb個腸胃同免疫力都有用,bb都適應得快,你呢段時間飲多d水就會快d上到奶

回覆 引用 TOP

唔夠奶就要補多D水份,飲湯水飲清水,都可以,我自己就係補住illuma organic先,
之後夠人奶就可以轉返全人奶,因為個味都夠淡,所以bb要轉都好肯食

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2020-2-19 12:48 AM 發表

補奶粉最好揀enfinitas呢類淡口d既,費事同人奶味道差太多
呢隻成份唔錯,見佢有加乳鐵蛋白,母乳成份之一

引用:
原帖由 sumsumjess 於 2020-2-19 12:30 PM 發表

有冇飲開奶茶?? 試下飲, 或者飲滴雞精, 2樣對我黎講都好work.
我以前餵b時埋身餵+飲滴雞精好多奶,每次都會多成oz

俾太大壓力自己既話,其實愈冇人奶呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Terre2501 於 2020-2-20 06:59 PM 發表

呢隻成份唔錯,見佢有加乳鐵蛋白,母乳成份之一
所以我見醫生藥房都有呢隻賣

引用:
原帖由 bubuuuuuu1234 於 2020-2-23 01:21 AM 發表

所以我見醫生藥房都有呢隻賣
今期係Watsons官網買夠4罐有玩具送

引用:
原帖由 Renon 於 2020-2-21 11:26 AM 發表

我以前餵b時埋身餵+飲滴雞精好多奶,每次都會多成oz
滴雞精會唔會好難飲? 同補到奶咩? 我之前飲過雞精..頂唔住陣味

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2020-2-23 02:14 PM 發表

今期係Watsons官網買夠4罐有玩具送
玩具係送邊一種?

提示:支持鍵盤翻頁左 右