• 瀏覽: 7,386
  • 回覆: 549
  • 追帖: 2
記得喺18歲嗰年嘅情人節晚上,第一次同佢親吻,就快親上去嘅時候,佢突然間話等陣,我心諗你想點呀,只見佢喺手袋攞咗二糖出嚟,一粒喺桂花味,一粒喺草莓味,然後佢叫我揀一粒,我就指了一下嗰粒桂花味,然後問佢做乜嘢,佢二話不說馬上撕開糖紙,就將嗰粒糖食咗,然後一把扯我過去,我倆就接吻了,全程一股桂花味。後來佢同我講人生那麼長我沒有自信能讓你記住我..但是你既然喜歡食桂花味的糖,我只能讓你記住我和你接吻是桂花味的,這樣以後你食味桂花的東西都能想起我,我和你接吻的味道。
          如今我哋分手好多年了,每次食桂花味的東西都會想起佢,屋企固然有桂花糖,想起佢都會食一粒,就好似同佢接吻。若果仲有機會真喺想話畀佢知,人生那麼長我可能要記著佢一世了。
          終於有一天,我再也無法抑制我心中的那份情感,我決定去搵佢,我哋要喺埋一齊,後來經多方打聽才知道,佢畢業後找了一份不錯的工作,工作幾年後,佢毅然辭職自己開了家糖果店,而我終於搵到佢。開口的第一句:還記得那次桂花糖的味道嗎?佢強忍著淚話畀我知,桂花糖的味道佢一直都無忘記,只喺我哋再也回不去了。我沒有轉身離開,也沒有奮不顧身的沖上去抱住佢說出多年來心裡一直只想對佢說的那些話。就喺咁,我哋傻傻地望著對方,彼此沉默了很久。
   夕陽的餘暉透過窗戶斜映喺佢嘅臉龐一如當年那般美麗,突然心裡流過一股暖意,彷彿那些年曾一起走過的舊時光還在身旁。或許,這已經足夠了。 有些人,有些事, 一旦錯過了就是錯過,不再擦肩,也不再回頭。雖然, 歲月帶走了我心中最美好的曾經, 但喺我並不會傷心。 因為……

以上純屬虛構,祝各位有一個溫馨嘅情人節!

熱賣及精選
引用:
原帖由 dc31 於 2020-2-14 01:50 AM 發表

記得喺18歲嗰年嘅情人節晚上,第一次同佢親吻,就快親上去嘅時候,佢突然間話等陣,我心諗你想點呀,只見佢喺手袋攞咗二糖出嚟,一粒喺桂花味,一粒喺草莓味,然後佢叫我揀一粒,我就指了一下嗰粒桂花味,然後問佢做乜嘢,佢二話不說馬上撕開糖紙,就將嗰粒糖食咗,然後一把扯我過去,我倆就接吻了,全程一股桂花味。後來佢同我講人生那麼長我沒有自信能讓你記住我..但是你既然喜歡食桂花味的糖,我只能讓你記住我和你接吻是桂 ...
我第一個報到

樓主有咩獎呀,第一名,我來搗亂的。。。。

引用:
原帖由 低能的你 於 2020-2-14 01:58 AM 發表

我第一個報到
因為其他人瞓咗。

引用:
原帖由 低能的你 於 2020-2-14 01:59 AM 發表

樓主有咩獎呀,第一名,我來搗亂的。。。。

咁就獎你........桂花糖

引用:
原帖由 dc31 於 2020-2-14 02:01 AM 發表

因為其他人瞓咗。
是但啦,我手腳快丫嘛。。。。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dc31 於 2020-2-14 02:02 AM 發表

咁就獎你........桂花糖
桂花糖。。。點俾我先

引用:
原帖由 低能的你 於 2020-2-14 02:05 AM 發表

桂花糖。。。點俾我先
梗係老地方喇!

師兄情人節快樂

引用:
原帖由 dc31 於 2020-2-14 02:06 AM 發表

梗係老地方喇!
市面上有桂花味既糖?

引用:
原帖由 dc31 於 2020-2-14 02:06 AM 發表

梗係老地方喇!
你都已經好熟手,知道去邊度交貨同攞貨,恭喜晒。。。

引用:
原帖由 韓風冰凍的豬豬 於 2020-2-14 02:24 AM 發表

師兄情人節快樂
豬,情人節快樂

引用:
原帖由 低能的你 於 2020-2-14 02:37 AM 發表

豬,情人節快樂
樂樂情人節快樂

引用:
原帖由 韓風冰凍的豬豬 於 2020-2-14 02:38 AM 發表

樂樂情人節快樂
明天會點慶祝?

引用:
原帖由 低能的你 於 2020-2-14 02:39 AM 發表

明天會點慶祝?
唔會會嘅話畀琴晚

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]