• 瀏覽: 4,784
  • 回覆: 36
本主題由 YanNessIsMe 於 2020-10-3 06:21 PM 關閉
呢排日日戴口罩出街,搞到塊面紅左一撻撻,已經買左野搽都好似無咩效甘,但又冇得唔戴… 有無人都有呢個問題?

戴到出暗瘡 塊面又油 搞到成日要除口罩抹 依家自己搽緊隻暗瘡膏咋

我明阿我之前都成日皮膚敏感, 後尾去左Vegas 360 做左幾次sonocare 細胞機treatment, 好返好多, 依家成日戴口罩都未出現敏感, 對我黎講做機好過搽藥膏

引用:
原帖由 maysiu1306 於 2020-2-13 12:25 PM 發表

戴到出暗瘡 塊面又油 搞到成日要除口罩抹 依家自己搽緊隻暗瘡膏咋
你搽咩阿? work?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 海邊花色手機 於 2020-2-13 02:09 PM 發表

我明阿我之前都成日皮膚敏感, 後尾去左Vegas 360 做左幾次sonocare 細胞機treatment, 好返好多, 依家成日戴口罩都未出現敏感, 對我黎講做機好過搽藥膏
如果真係得又真係想試試

回覆 引用 TOP

可以戴口罩時塞多張紙巾落去,等塊面冇咁濕,濕疹會冇咁嚴重

我只覺好焗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 絕望的海鷗 於 2020-2-13 03:39 PM 發表

可以戴口罩時塞多張紙巾落去,等塊面冇咁濕,濕疹會冇咁嚴重
咁咪好焗

回覆 引用 TOP

只覺得好悶

回覆 引用 TOP

有啦,好痕,而家食緊濕X清止下痕先

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fannyyung 於 2020-2-13 12:10 PM 發表

呢排日日戴口罩出街,搞到塊面紅左一撻撻,已經買左野搽都好似無咩效甘,但又冇得唔戴… 有無人都有呢個問題?
有人會敏感㗎! 可以使用一啲低致敏嘅口罩,不過會比較貴及難買D。
起碼,試用 另一個牌子的外科口罩,又或者在外科口罩裏面加一個純綿口罩。

有機會買 "理的" ,好嘢嚟,level 3 低致敏

回覆 引用 TOP

咁ge時勢,完全唔敢俾陌生人掂塊面
引用:
原帖由 海邊花色手機 於 2020-2-13 02:09 PM 發表

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]