• 瀏覽: 1,819
  • 回覆: 14
我媽媽個年代鍾意屋企熱鬧啲,好多人都生好多胎,我個family計埋我有成6兄弟姐妹,而且年紀相差唔太遠,可想而知媽媽湊我哋幾個有幾辛苦,我自己都岩岩做咗人媽媽,生第一胎已經受盆底肌鬆弛而煩惱,我媽仲要生咁多胎,加上年紀大,一早就有尿滲嘅問題,所以我好想為阿媽做返啲嘢,不過唔知點開始,有冇人有suggestion?

引用:
原帖由 要走留不住 於 2020-2-12 12:12 PM 發表

我媽媽個年代鍾意屋企熱鬧啲,好多人都生好多胎,我個family計埋我有成6兄弟姐妹,而且年紀相差唔太遠,可想而知媽媽湊我哋幾個有幾辛苦,我自己都岩岩做咗人媽媽,生第一胎已經受盆底肌鬆弛而煩惱,我媽仲要生咁多胎,加上年紀大,一早就有尿滲嘅問題,所以我好想為阿媽做返啲嘢,不過唔知點開始,有冇人有suggestion? ...
"可想而知媽媽湊我哋幾個有幾辛苦”
你媽生半打,
有D人生一打,
生得多,
變咗唔在意仔女,
心態變咗少一個唔少,
多一個唔多,
所以生六個和生一個辛苦程度差唔多.

"所以我好想為阿媽做返啲嘢"
多D陪佢,多D睇下佢.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 要走留不住 於 2020-2-12 12:12 PM 發表

我媽媽個年代鍾意屋企熱鬧啲,好多人都生好多胎,我個family計埋我有成6兄弟姐妹,而且年紀相差唔太遠,可想而知媽媽湊我哋幾個有幾辛苦,我自己都岩岩做咗人媽媽,生第一胎已經受盆底肌鬆弛而煩惱,我媽仲要生咁多胎,加上年紀大,一早就有尿滲嘅問題,所以我好想為阿媽做返啲嘢,不過唔知點開始,有冇人有suggestion? ...
電視睇到有個尿滲廣告~
幫佢買多幾包,減少佢嘅尷尬~

用咗去街都唔會有壓力~

回覆 引用 TOP

其實終極解決方案好似話外國有得做手術搞 香港都好似有得做

回覆 引用 TOP

Take her on a boat cruise holiday

回覆 引用 TOP

帶佢去做收陰機啦~而依加好hit好多媽媽都做緊嫁, 唔好話伯母, 你自己都可以做埋一份 你趁仲後生 快d搞返好個身體

kegel exercises

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 arlenecheng 於 2020-2-14 03:00 PM 發表

帶佢去做收陰機啦~而依加好hit好多媽媽都做緊嫁, 唔好話伯母, 你自己都可以做埋一份 你趁仲後生 快d搞返好個身體
其實我有聽過下,不過唔知好知係點樣,你知啦佢年紀大,唔想佢做太刺激既野,可唔可以講多少少?

引用:

生理問題就請教醫生

心理問題.......多些陪佢便成, 但千萬不要期待成果, 反正生活日常仍舊是點點滴滴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 要走留不住 於 2020-2-17 07:23 PM 發表

其實我有聽過下,不過唔知好知係點樣,你知啦佢年紀大,唔想佢做太刺激既野,可唔可以講多少少?
或者你地可以試下emsella 我自已都做緊 幾好嫁 唔使除衫做 唔怕尷尬, 佢係部引用HIFEM技術既機, 做一次療程可以帶動到超過一萬次盆底肌收縮, 就咁坐響到就收緊到盆底肌肉

陪多D媽媽,同佢多D食飯
或者帶多D個孫俾佢睇
老人家都好開心架啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 arlenecheng 於 2020-2-18 02:07 PM 發表

或者你地可以試下emsella 我自已都做緊 幾好嫁 唔使除衫做 唔怕尷尬, 佢係部引用HIFEM技術既機, 做一次療程可以帶動到超過一萬次盆底肌收縮, 就咁坐響到就收緊到盆底肌肉 ...
哩部野真係好神奇! 部機有齊FDA同CE認證, 始終係針對私密部位, 穩陣d好
又快見效好多 做6次就冇再尿滲

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]