• 瀏覽: 2,234
  • 回覆: 13
同老公不設防近1年 肚皮都未有聲氣
已配合使用排卵紙幾個月都唔成功
愈用愈有壓力 中药都食到唔想食

思前想後 都係想去做個子宮同卵巢檢查
請問各位有無經驗應該揀驗邊啲選項,收費大概幾多?

眼見身邊嘅朋友好多一擊即中,唔避幾個月就中, 真係好有壓力 ,唉

引用:
原帖由 巴士花色核心 於 2020-2-12 11:17 AM 發表

眼見身邊嘅朋友好多一擊即中,唔避幾個月就中, 真係好有壓力 ,唉 ...
樓主,我同你情況一樣呀!
我結婚後曾經做過簡單婚前檢查,老公check過d精係正常,結婚都成年未有聲氣,我都驚係自己問題,早2個月睇埋婦科,做埋個子宮ultrasound都係正常,Dr開左2個月排卵藥俾我食,睇下黎緊成唔成功喇……
唔好放棄呀!

引用:
原帖由 巴士花色核心 於 2020-2-12 11:17 AM 發表

眼見身邊嘅朋友好多一擊即中,唔避幾個月就中, 真係好有壓力 ,唉 ...
去驗血check下AMH指數同輸卵管造影睇吓有無塞,男士驗精
最好同婦科醫生傾吓先

引用:

我做緊ivf,你都可以試下

引用:
原帖由 連續笨拙的希望 於 2020-2-13 09:34 PM 發表

我結婚後曾經做過簡單婚前檢查,老公check過d精係正常,結婚都成年未有聲氣,我都驚係自己問題,早2個月睇埋婦科,做埋個子宮ultrasound都係正常,Dr開左2個月排卵藥俾我食,睇下黎緊成唔成功喇……
唔好放棄呀! ...
其實真係愈試愈大壓力 祝福你成功!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 荷_里_玉 於 2020-2-14 01:19 AM 發表

去驗血check下AMH指數同輸卵管造影睇吓有無塞,男士驗精
最好同婦科醫生傾吓先
做呢啲都係去婦科醫生度睇就得?

引用:
原帖由 room306 於 2020-2-15 11:47 PM 發表

我做緊ivf,你都可以試下
係咪要有轉介信先可以去專科做?

引用:
原帖由 巴士花色核心 於 2020-2-21 09:21 AM 發表

係咪要有轉介信先可以去專科做?
Yes , pm u

引用:
原帖由 巴士花色核心 於 2020-2-21 09:21 AM 發表

做呢啲都係去婦科醫生度睇就得?
我去化驗所做

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 room306 於 2020-2-21 12:00 PM 發表

Yes , pm u
我新手覆唔到pm

回覆 引用 TOP

引用:

我同你情況一樣,我同老公有婚前檢查,但我只照B超,冇同醫生講要生BB,其實應該要做乜檢查?係唔係要照排卵正唔正常?

引用:
原帖由 連續笨拙的希望 於 2020-2-13 09:34 PM 發表

唔好放棄呀! ...
我揾中環陳x慧醫生做晒全部檢查,連仁安睇唔到既婦科病都揾到,真心講陳醫生唔錯+細心,我都做緊IVF,下月放胎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 夜怪達人 於 2020-2-29 05:47 PM 發表

我同你情況一樣,我同老公有婚前檢查,但我只照B超,冇同醫生講要生BB,其實應該要做乜檢查?係唔係要照排卵正唔正常?
謝謝你嘅資訊,能否pm我醫生資料?
我剛剛做完超聲波照子宮同抽血睇AMH
同老公而家等緊報告,萬一唔得都要諗下點處理😭

老公都愈試愈大壓力😔唔係成日都得

回覆 引用 TOP

基本上
女: 驗血check AMH
男: 精子

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]