• 瀏覽: 1,518
  • 回覆: 13
快要到情人節,有人感搵馨,亦有人
感羨慕。

時値  新冠肺炎  肆虐,令人疏而遠
之,有面見不得,有吻接不成。
多麼令情侶們感失望啊  !

然而ー些在過去吵了三四句的愛侶
們,卻來個冷靜期,三個月也好,半年
也接受。彼此暫別不見面,看看分開
了ー段時間後,大家的互相思念感受
是如何。

人無情必死,生活在人間必須以情相
托才是活著,否則就是植物人了,或者
是一具冰冷的屍體。
人以情相托而活,有各種之情,如親情
友情愛情。反正人乃喜歡過群體生
活。所謂老來獨居,其實是很痛苦的。
因此人不管在任何年齡任何季節,都
要有伴相隨啊 !

真正愛過的人,還能成爲朋友嗎 ?

當然不會 !
真正愛過的人 , 就永遠都是愛人  !
雖然彼此不能生活在ー起,然而在心
底裏都是愛人,愛過的人。
人,無論男女,在他(她)ー生中可以愛
上超過ー個或更多的人。而只係有
先後分別而已o
................................................................

再見也是朋友,
只係娯樂圏美麗但虛假愛情的美句。
我們不要相信娯樂圏子的文化,那些
是假情假義的。

🎶放手 豁出所有 還有這個好友
已經 已經足夠🎶

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 RV356484 於 2020-2-12 08:04 AM 發表

快要到情人節,有人感搵馨,亦有人
感羨慕。

時値  新冠肺炎  肆虐,令人疏而遠
之,有面見不得,有吻接不成。
多麼令情侶們感失望啊  !

然而ー些在過去吵了三四句的愛侶
們,卻來個冷靜期,三個月也好,半年
也接受。彼此暫別不見面,看看分開
了ー段時間後,大家的互相思念感受
是如何。

人無情必死,生活在人間必須以情相
托才是活著,否則就是植物人了,或者
是一具冰 ...
非常同意,除非不愛,不可能無感覺

回覆 引用 TOP

差點忘記了⋯⋯情人節

回覆 引用 TOP

其實呢D係用來呃人既姐,仲做到朋友,就唔會分開啦。
我只可以咁講,分左手,無必要成為敵人,無需要再做朋友。
分開左,大家之後就係陌生人啦,以後都生死各不相干。

分開左,大家之後就係陌生人啦,以後都生死各不相干。
( 以上説明並非曾真正愛過對方,只係ー般朋友而已 。)

我以前ロ係香港第ー個網友,分手因為イ巨要搵老公,
唔做我嘅情人。十年後,我ロ地依然有互相聯絡WhatSapp,
慰問祝福。自從イ巨結婚之後,我ロ地就無再見面了。

我十多年前香港識嘅菲傭,イ巨移民加拿大之後,到而家有
十年,返過香港探我同見過我媽媽。我ロ地唔能生活ー起,
但依舊係愛人關係。

回覆 引用 TOP

愛食酸奶嘅小可愛
引用:
原帖由 fwho 於 2020-2-12 11:14 PM 發表

分開左,大家之後就係陌生人啦,以後都生死各不相干。 ...
應同,生命就是學習由朋友到戀人再回到朋友,之後就變成陌路人。

回覆 引用 TOP

應同,生命就是學習由朋友到戀人再回到朋友,之後就變成陌路人。

以上乃承認自己是個無情無義的人。

而提出離婚及接受離婚的人,,就是承認
以前的愛是假的。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 萌三歲 於 2020-2-13 03:58 PM 發表

曾經擁有過就行
無錯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fwho 於 2020-2-12 11:14 PM 發表

分開左,大家之後就係陌生人啦,以後都生死各不相干。 ...
講得啱,分開左,真係做唔到朋友,係街見到都會當見唔到。真係會各不相關

回覆 引用 TOP

做返朋友...真係一個天真嘅想法...

[/url]

回覆 引用 TOP

實可以啦,得閑打友誼波

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]