• 瀏覽: 8,264
  • 回覆: 63
  • 追帖: 1
話說我媽一早已經睇到個男人唔會正面望人 佢日縮埋冇禮貌又冇咩儀容咁 都叫佢唔好同佢拍拖 但佢堅決同人同居 冇返家住仲生埋個女 媽唔忍心佢同奶奶相處唔到就叫佢返黎住 但佢份人一向自私計較 到而家都唔識感恩仲覺得人欠左佢

而我爸臨老就包二奶 玩到同人拍裸照影埋片去旅行 比媽斷正

我做家姐 見到媽好慘 要照顧2件冇用既人 仲要成日發脾氣 心理壓力好大 搞到似有抑鬱 黑口黑面 自己口up up 鬧人

咁情況可以點幫到 除左搬走?

引用:
原帖由 Liz_Liz 於 2020-2-10 12:00 PM 發表

話說我媽一早已經睇到個男人唔會正面望人 佢日縮埋冇禮貌又冇咩儀容咁 都叫佢唔好同佢拍拖 但佢堅決同人同居 冇返家住仲生埋個女 媽唔忍心佢同奶奶相處唔到就叫佢返黎住 但佢份人一向自私計較 到而家都唔識感恩仲覺得人欠左佢

而我爸臨老就包二奶 玩到同人拍裸照影埋片去旅行 比媽斷正

我做家姐 見到媽好慘 要照顧2件冇用既人 仲要成日發脾氣 心理壓力好大 搞到似有抑鬱 黑口黑面 自己口up up 鬧人 ...
要幫邊個先

你同阿媽一齊搬, 過新生活

引用:
原帖由 6969go 於 2020-2-12 01:22 AM 發表

要幫邊個先
我當然覺我媽慘啦 我妹由細到大都比好多麻煩我媽 仲要超級驚人自閉傾向咁 要人照顧周到佢 一唔順佢心意就發脾氣鬧人 似欠佢咁 而家仲日日煩我問我點行下一步 我唔會教佢 佢最中意屈人 到時就賴我
我媽都被佢煩 要幫佢煩埋私人野
到琴晚就出事 媽直接係佢面前講 話個個都話佢老黎好慘 辛苦

引用:
原帖由 streethunter380 於 2020-2-12 10:56 AM 發表

你同阿媽一齊搬, 過新生活
佢死都唔制 要保住2件垃圾 話點衰都一家人

引用:
原帖由 Liz_Liz 於 2020-2-12 03:44 PM 發表

我當然覺我媽慘啦 我妹由細到大都比好多麻煩我媽 仲要超級驚人自閉傾向咁 要人照顧周到佢 一唔順佢心意就發脾氣鬧人 似欠佢咁 而家仲日日煩我問我點行下一步 我唔會教佢 佢最中意屈人 到時就賴我
我媽都被佢煩 要幫佢煩埋私人野
到琴晚就出事 媽直接係佢面前講 話個個都話佢老黎好慘 辛苦 ...
你亞媽寵出來的,你要你亞媽忍心小小,比你去片佢一鑊

引用:
原帖由 6969go 於 2020-2-12 04:58 PM 發表

你亞媽寵出來的,你要你亞媽忍心小小,比你去片佢一鑊
鬧過啦 佢都唔覺自己有錯 仲話媽自己攞黎
比佢返屋企住已經好好啦
媽成世人都冇咩原則 爸玩到咁都仲原諒佢 條福街而家日日嬉皮笑臉對媽 要人附和佢
以前媽同佢嘈交 佢鬧返我媽 叫佢唔好嘈 一嘈會惡過佢 鬧到佢收聲

睇晒
你媽願意冇辦法
又得距
如果你媽頂唔順先陪距搬走

引用:
原帖由 a9358777 於 2020-2-12 05:47 PM 發表

睇晒
你媽願意冇辦法
又得距
如果你媽頂唔順先陪距搬走
謝謝你睇晒 佢表面願意 但其實唔係 成日黑面 自己同自己講野 話想自己早d死
但對住我先講真話 話要繼唔受 前世做錯 冇法

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Liz_Liz 於 2020-2-12 05:13 PM 發表

鬧過啦 佢都唔覺自己有錯 仲話媽自己攞黎
比佢返屋企住已經好好啦
媽成世人都冇咩原則 爸玩到咁都仲原諒佢 條福街而家日日嬉皮笑臉對媽 要人附和佢
以前媽同佢嘈交 佢鬧返我媽 叫佢唔好嘈 一嘈會惡過佢 鬧到佢收聲 ...
鬧過都冇用,你不如搬走先,同亞媽講佢頂唔順就去你度,起碼比佢知有個地方比佢避開

引用:
原帖由 6969go 於 2020-2-12 06:10 PM 發表

鬧過都冇用,你不如搬走先,同亞媽講佢頂唔順就去你度,起碼比佢知有個地方比佢避開
聽落好諷刺 要我走 但都冇辦法
妹而家做長工 但又想申請公屋同綜援 始終媽年紀開始大 唔幫到佢好耐 而家妹日日煩我就想我幫佢決定好唔好辭職 我同媽身心都好大壓力 我都好想自己獨居唔理佢地

咁情況唯有開帖先 等完全吾識的人幫你諗 切記不斷更新報告 開帖一定有用

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Liz_Liz 於 2020-2-12 06:26 PM 發表

聽落好諷刺 要我走 但都冇辦法
妹而家做長工 但又想申請公屋同綜援 始終媽年紀開始大 唔幫到佢好耐 而家妹日日煩我就想我幫佢決定好唔好辭職 我同媽身心都好大壓力 我都好想自己獨居唔理佢地 ...
係諷刺, 都好過你哋成家攬炒, 你已經成日放負, 起碼你走甩咗,之後你都仲有能力照顧阿媽

回覆 引用 TOP

可憐人必有可恨處

婚紗展~婚紗展~ My Only Baby=)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Liz_Liz 於 2020-2-12 03:45 PM 發表

佢死都唔制 要保住2件垃圾 話點衰都一家人
可憐之人必有可恨之處,唔單指你媽媽,仲有你阿妹,阿爸都係。一係你同阿媽一齊搬,一係你搬。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]