• 瀏覽: 2,267
  • 回覆: 25
BB出世之前就plan好餵人奶 始終都係覺得人奶係最好…點先可以多D奶水呀

回覆 引用 TOP

你自己飲多D湯水,夠營養先易多奶,另外準備定罐唔太甜既奶粉做後備

諮詢營養師,買supplement,搵催乳按摩師,恒常運動,請合資歷體適能教練

多按摩 情緒都會影響 另外要補多D膠原蛋白

回覆 引用 TOP

試下搵個專業胸脯按摩師搞搞佢,如果無相熟可 PM 。

香港曱甴,時代垃圾!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2020-2-8 06:58 PM 發表

你自己飲多D湯水,夠營養先易多奶,另外準備定罐唔太甜既奶粉做後備
後備頂人奶最好揀唔甜

引用:
原帖由 小嬌子 於 2020-2-9 06:17 PM 發表

後備頂人奶最好揀唔甜
enfinitas,冇加蔗糖又有母乳成份

我第一胎奶水唔夠 而家第二胎 生前奶奶俾左我飲滴雞精 係胡杏兒個隻 即刻夠曬奶水 

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2020-2-9 06:23 PM 發表

enfinitas,冇加蔗糖又有母乳成份
我睇過成份有乳鐵蛋白同益菌素,都係好野來

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2020-2-8 06:58 PM 發表

魚湯

醉人月滿影.凡塵點點聲.
止贏不止輸,秒秒在其中.
歸心不歸路,雲遊在夢中.
危機感常在,番番指日中.

一切盡在掌握之中,可惜問題一再出現.

回覆 引用 TOP

飲多D湯水補充水份一定好D,我都試過呢情況,中間都係補illuma比bb先,
個味都夠淡,似人奶,bb都好肯食,就算之後要轉返全人奶都無問題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 coldlemon 於 2020-2-9 05:24 PM 發表

諮詢營養師,買supplement,搵催乳按摩師,恒常運動,請合資歷體適能教練
尋日搵左催乳按摩師, 好似好左小小, 除左卵璘脂仲有冇咩supplement有用?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 GTR7700 於 2020-2-9 09:40 PM 發表

我第一胎奶水唔夠 而家第二胎 生前奶奶俾左我飲滴雞精 係胡杏兒個隻 即刻夠曬奶水  
滴雞精有聽過, 真係有用?

引用:
原帖由 Zero55 於 2020-2-11 05:20 PM 發表

滴雞精有聽過, 真係有用?
滴雞精係真係work 但要慎防到時都唔夠奶水 要揀定有機/人奶配方奶粉

引用:

有奶粉係唔甜嫁咩?

提示:支持鍵盤翻頁左 右