• 瀏覽: 9,270
  • 回覆: 38
  • 追帖: 1
而家追緊套韓劇,真係不得不佩服佢哋嘅膚質同化妝技巧,無論主角定配角,個個女明星啲皮膚都可以由內透種光出嚟,膚質望落完全零瑕疵,仲好似自然highlight咁,真係好羨慕!我係就算上咗妝,個樣嘅光似面油多過透亮,仲要妝感點化都好厚好濃咁,點先可以化到好似佢哋咁??

個人覺得哩d妝既重點係透薄同水潤, 其實好多韓國品牌出既cushion都做到哩個水光肌效果

回覆 引用 TOP

我用緊有個韓國t字頭brand 
佢個蝸牛安瓶cushion幾好用 我自己都推介左比fd
係我試過咁多其他韓國brand入面最透薄貼服同保濕既

個啲光肌係無上碎粉,室內有冷氣問題不大,但香港夏天如果唔上碎粉走出街,塊面吸晒塵

事,不能做得太絕,否則,難以進退!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cyc.W 於 2020-2-6 04:42 PM 發表

我用緊有個韓國t字頭brand
佢個蝸牛安瓶cushion幾好用 我自己都推介左比fd
係我試過咁多其他韓國brand入面最透薄貼服同保濕既
即係邊個牌子啊?會唔會一上臉就一味得個白字個啲cushion?同埋會唔會好笠?

要咁既妝容,都要”佩”合埋個天氣。早排乾乾地嘅天氣就得,潮濕天一定做唔到。

引用:
原帖由 BlingBlingBa 於 7/2/2020 10:13 PM 發表

要咁既妝容,都要”佩”合埋個天氣。早排乾乾地嘅天氣就得,潮濕天一定做唔到。
視乎膚質而定,本身皮膚乾係冇所謂

回覆 引用 TOP

我畀啲貼士你
千祈唔好扮韓妹
港男見到掉頭走

引用:
原帖由 arrow1234 於 2020-2-9 01:07 AM 發表

我畀啲貼士你
千祈唔好扮韓妹
港男見到掉頭走
港男喜歡韓妹喎

呢個點似韓妹?西洋妹就真

回覆 引用 TOP

樓主忽略了劇集有打燈呢回事

引用:
原帖由 巴士少榴槤 於 2020-2-5 11:09 AM 發表

G味

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jellyfish415 於 2020-2-4 03:57 PM 發表

而家追緊套韓劇,真係不得不佩服佢哋嘅膚質同化妝技巧,無論主角定配角,個個女明星啲皮膚都可以由內透種光出嚟,膚質望落完全零瑕疵,仲好似自然highlight咁,真係好羨慕!我係就算上咗妝,個樣嘅光似面油多過透亮,仲要妝感點化都好厚好濃咁,點先可以化到好似佢哋咁?? ...
咁嘅假野你都信?過多幾年你就知俾人呃左

回覆 引用 TOP

喺額頭寫"我係韓國妹"咪得囉!

回覆 引用 TOP

主題標籤 #化妝
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]