• 瀏覽: 2,011
  • 回覆: 27
bf約左我去佢屋企食飯,
今次係第一次咁正經上佢地屋企,有d緊張,
想請問各位有exp既sis,
第一次見家長,有無話點化妝最好呢?thxxx

熱賣及精選
粉底,畫眉,小小胭脂,普通一條幼身眼線,自然色唇膏

Don’t
粗實黑眼線(唔好攞啲梅艷芳眼線出嚟)
fashion 眼影(如而家好興的粉橙,粉紅眼影,又唔好啦。人哋以為你隻眼腫咗啊,佢老人家都唔識欣賞嘅)
鮮豔唇色

假如上天可以每天給我三十個小時就足夠了~~~~
以呢個天氣黎睇,最好就做足準備,溶妝就最老尷,一定要防油既眼妝加底妝。

引用:
原帖由 haze0001 於 2020-2-4 07:32 PM 發表

粉底,畫眉,小小胭脂,普通一條幼身眼線,自然色唇膏

Don’t
粗實黑眼線(唔好攞啲梅艷芳眼線出嚟)
fashion 眼影(如而家好興的粉橙,粉紅眼影,又唔好啦。人哋以為你隻眼腫咗啊,佢老人家都唔識欣賞嘅)
鮮豔唇色 ...
笑死我啦絲打你咁我又好彩真係無梅艷芳d眼線
我真係成日用coral色眼影好彩你提一提。
多謝你既意見!

淡妝

引用:
原帖由 清晨大大腳指 於 2020-2-4 07:34 PM 發表

以呢個天氣黎睇,最好就做足準備,溶妝就最老尷,一定要防油既眼妝加底妝。
多謝提醒!你眼妝係點化架sis

引用:
原帖由 油站幼稚的婆仔 於 2020-2-4 10:25 PM 發表

笑死我啦絲打你咁我又好彩真係無梅艷芳d眼線
我真係成日用coral色眼影好彩你提一提。
多謝你既意見!
除非你男朋友屋企人好新潮,唔係佢哋都唔會識欣賞呢啲嘢

假如上天可以每天給我三十個小時就足夠了~~~~
引用:
原帖由 promomail 於 2020-2-4 10:48 PM 發表

淡妝
有時我化淡但bf都係覺得唔好
但有時化左妝佢又話無化妝,真係好難捉摸

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 haze0001 於 2020-2-5 10:20 AM 發表

除非你男朋友屋企人好新潮,唔係佢哋都唔會識欣賞呢啲嘢
係呀而家上佢度好似連條眼線都要度一度幾cm先好畫

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 清晨大大腳指 於 2020-2-4 07:34 PM 發表

都係架!唔知係咪戴口罩有氣攻上眼,啲眼妝都易溶左

引用:
原帖由 油站幼稚的婆仔 於 2020-2-4 10:55 PM 發表

多謝提醒!你眼妝係點化架sis
盡量都係淡色無閃粉眼影加最幼既眼線,纖長型睫毛

引用:
原帖由 天生回收的黑頭 於 2020-2-5 11:17 PM 發表

都係架!唔知係咪戴口罩有氣攻上眼,啲眼妝都易溶左
咁你可以試下其他眼線筆,我成日都唔夠訓,眼訓就會打喊露,呢支流眼水都唔會變熊貓眼。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 清晨大大腳指 於 2020-2-6 02:24 AM 發表

盡量都係淡色無閃粉眼影加最幼既眼線,纖長型睫毛
thanks thanks見到你上面都有分享睫毛膏,好用?

素顏最美

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 油站幼稚的婆仔 於 2020-2-6 03:00 AM 發表

thanks thanks見到你上面都有分享睫毛膏,好用?
mylash唔會起曱甴腳,very  good。有d搽多少少都會好唔自然,但呢支如果你個底唔差既話,用呢支更加如虎添翼🤣👍🏻

回覆 引用 TOP

主題標籤 #化妝
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]