• 瀏覽: 17,529
  • 回覆: 85
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 chanelrolex 於 2020-2-1 04:25 PM 發表

你好自為之
Agree x 2

回覆 引用 TOP

同佢講乜都話我痴線,被人炒果時話抵你被人炒,係我都炒你,仲有細個果時話我陰毒

回覆 引用 TOP

問我幾時同條女結婚,我都未到60歲,都唔知佢急咩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 強勁的🐴 於 2020-2-1 04:51 PM 發表

想比佢打比佢閙已無可能
請人家珍惜眼前人
樹欲靜而風不息........

回覆 引用 TOP

死仔,唔好做曱甴仔。有學唔返,日日出街。

回覆 引用 TOP

念親恩

作詞:楊繼興    作曲:楊繼興
念親恩

長夜空虛使我懷舊事 明月朗相對念母親
父母親愛心柔善像碧月 懷念怎不悲莫禁
長夜空虛枕冷夜半泣 遙路遠碧海示我心
父母親愛心柔善像碧月 常在心裡問何日報
親恩應該報 應該識取孝道
唯獨我離別 無法慰親旁 輕彈曲韻夢中送

長夜空虛使我懷舊事 明月朗相對念母親
父母親愛心柔善像碧月 懷念怎不悲莫禁
親恩應該報 應該識取孝道
唯獨我離別 無法慰親旁 輕彈曲韻夢中送

一憎沉默大多數!!二憎曱甴!!

回覆 引用 TOP

一直把我同別人比啊

回覆 引用 TOP

好心買野送比佢,一口得埋黎「你仲咩唔買多d?」 /屋企新買既野未得閒用,佢以為我唔用(包括新買的家具!)「 你橫掂都唔用不如送比xx? 」/ 點我幫xx 買野然係叫我唔好收人錢/ 比佢老昆出席親友飯局,全場我最細人工最低「今餐你請食飯啦」

回覆 引用 TOP

做調理農務系,唔得閒!

巴黎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Taylor_sweet 於 2020-1-31 12:27 PM 發表

我最憎就係佢成日叫我結婚 話結就結架咩
就係呢句。成日都同我啲兄弟姐妹比較(因為兄弟姐妹都早婚)。煩到我個人好忟。有一次真係發脾氣唔睬佢

回覆 引用 TOP

最憎聽到佢鬧我洗錢喺自己身上,好似對自己好都係錯咁。佢乜都要我慳,但其他兄弟姊妹又唔一致。由細到大唔知邊度黎嘅理念,要慳喺我身上,去積多啲錢俾細佬,細佬就可以過住浪費嘅生活。好似梅姐呀媽咁,克簿梅姐,養個廢仔。(雖然我冇梅姐咁搵到錢,但呢種被刻薄嘅感受我完全明。)呀媽對我辜寒到一個地步,2020年仲要人用張2000都已經冇乜人用嘅超重棉被。重到我情願用衫蓋都唔用嘅被。覺得露宿者張被都暖過我,至少蓋住瞓到覺。我要張正常被,只可以靠自己去買。由細到大對我都係,好多野都要自己有能力買先可以有要求,即使係幾基本嘅生活需要。(唔係我買唔起,而係對父母嘅刻薄感受好難受,所以唔開心)
我有時都會小氣,諗,我對父母好係出於愛,但佢依然咁對我,我都會想佢感受返,俾家人刻薄係難受,原來自己有做錯。唉。

回覆 引用 TOP

一事無成

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]