• 瀏覽: 9,788
  • 回覆: 30
  • 追帖: 1
仲有半年big day其實本身係下個月不過因為肺炎延遲到半年後了~
特此開post記錄一下飲食同運動
一生人一次我希望可以body fat 19%的🤣🤣 宜家21.6%
🤩💪🏻盡左力就好!!!
Btw 我係唔會太過節食的~keep fit 應該係要享受到過程先可以一直堅持
正常飲食單靠做運動都減到 可能慢d但至少唔會反彈嘛 (e.g 暴食症 斷經 新陳代謝變低...)

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
1月29日 (三)
午:涼瓜牛肉飯
晚:菜肉雲吞
運動🏋🏻‍♀️:手臂阻力帶 3組+ 30m Hiit
                 +30m dance
今日超市街市全部冇哂菜😱 想食條菜都冇了

回覆 引用 TOP

1月30日 (四)
午:意粉 + 無糖豆漿
晚:餃子 + 菜心
運動🧘🏻‍♀️:普拉提 1堂 + 空中瑜伽 1堂

回覆 引用 TOP

努力!全力支持妳!

引用:
原帖由 YenYen 於 2020-1-31 10:26 PM 發表

努力!全力支持妳!
多謝你呀🥰🥰🥰🥰

回覆 引用 TOP

1月31日 (五)
午 (運動前):意粉
     (運動後):芝士火腿捲餅
晚:豆腐火腿麵 + 菜心
運動🏋🏻‍♀️:重訓 - 膊3 sets 三頭3 sets
                 橢圓機 45 mins

引用:
原帖由 kayee1713 於 2020-2-1 04:56 AM 發表

1月31日 (五)
午 (運動前):意粉
     (運動後):芝士火腿捲餅
晚:豆腐火腿麵 + 菜心
運動🏋🏻️:重訓 - 膊3 sets 三頭3 sets
                 橢圓機 45 mins

...
加油!

回覆 引用 TOP

每日跑步over 30min試下

引用:
原帖由 kimfai4731 於 2020-2-1 11:41 PM 發表

每日跑步over 30min試下
我好僧跑步呀🤣🤣所以多數都係1 hr weight training+其他有氧運動40mins

回覆 引用 TOP

2月1日 (六)
Shit 今日記錄唔到飲食
約左朋友食開年飯大開殺戒左
記錄今天腰圍 25.3寸
target 24 想當年的23...一個暴食症令幾年光陰喪失

引用:
原帖由 kayee1713 於 2020-2-2 05:13 AM 發表

2月1日 (六)
target 24 想當年的23...一個暴食症令幾年光陰喪失

...
如果係focus  條腰鬆  可以呢個月改變macro,  多d good protein,  綠色食到飽,你貼出黎d 食物比較多carb

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kayee1713 於 2020-2-2 05:13 AM 發表

2月1日 (六)

...
你好叻啊!

回覆 引用 TOP

2月2日 (日)
午:菠菜雞肉意粉 2/3 (趕時間遲大到)
晚:牛油果腿蛋三文治 + 餃子5隻
運動💃🏻:funky dance 60mins
開始要食三日中藥催經 遲左三個禮拜冇黎~而家已經預測到幾日後黎左之後有幾痛 wtf

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]