• 瀏覽: 6,631
  • 回覆: 19
試過唔同嘅保濕精華,好多都係岩岩搽上面就滋潤,感覺好保濕
之不過轉過頭1、2個鐘就慢慢feel到開始乾
但係呢個時候搽cream又好麻煩,靠保濕噴霧又唔夠咁> <
想問下各位sis有冇d保濕效果好嘅保濕精華可以推介下? 唔該曬先~~~

熱賣及精選
引用:
原帖由 iamchiuchui 於 2020-1-24 03:47 PM 發表

試過唔同嘅保濕精華,好多都係岩岩搽上面就滋潤,感覺好保濕
之不過轉過頭1、2個鐘就慢慢feel到開始乾
但係呢個時候搽cream又好麻煩,靠保濕噴霧又唔夠咁> <
想問下各位sis有冇d保濕效果好嘅保濕精華可以推介下? 唔該曬先~~~ ...
Luminesce 精華!我皮膚又乾又敏感都搞得掂💪🏻

回覆 引用 TOP

borghese curaforte mositure intensifier或shiseido免疫力精華

個人推薦 Clarins double serum

我用薏仁gel都keep到成晚唔乾,可以試下,因為都唔貴,當sleeping mask用都得

引用:
原帖由 missingkitty 於 2020-1-29 09:33 PM 發表

個人推薦 Clarins double serum
好用~ 我家姐、表姐都用緊double serum

引用:
原帖由 milktmn 於 2020-1-26 03:14 PM 發表

borghese curaforte mositure intensifier或shiseido免疫力精華
borghese淨係知泥mask好用,原來精華都好用?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 廚房紫媚 於 2020-2-4 12:40 AM 發表

我用薏仁gel都keep到成晚唔乾,可以試下,因為都唔貴,當sleeping mask用都得
呢個聽講性價比好多,好似都試得過 多謝sis介紹

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bububb883 於 2020-2-4 01:25 AM 發表

好用~ 我家姐、表姐都用緊double serum
呢支我知好出名,但係點好用法?可唔可以講多少少?

引用:
原帖由 iamchiuchui 於 2020-2-4 02:15 AM 發表

呢支我知好出名,但係點好用法?可唔可以講多少少?
呢枝精華主要係for緊緻、抗皺
我家姐同表姐用完都話皺紋淡左,連鼻翼一d比較粗嘅毛孔都收細左
黎緊我都諗住買黎試試,睇下係咁真係咁正 你都可以試試~

回覆 引用 TOP

bio oil dry skin gel
sis你可能係天生乾皮膚,皮膚鎖唔緊水份
可以試下我講呢個gel,佢油份比較高,無咁易蒸發,會更加鎖水

回覆 引用 TOP

覺得有點痴立立

引用:
原帖由 樹下兔子 於 2020-2-11 11:57 AM 發表

覺得有點痴立立
你講緊邊枝精華會笠?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]