• 瀏覽: 3,524
  • 回覆: 15
我本身係想餵全人奶到2歲嘅,不過我本身奶水好少,唔知點解飲極魚湯,食極上奶嘢都唔係好上奶,個女都唔夠食,我自己就想佢飲多排人奶先嘅,不過而家睇情況都唔多得,點算啊?

餵唔到人奶咪轉奶粉囉~我就朝早奶粉,夜晚埋身既,不過準備轉全奶粉

其實你真係可以泵出黎俾bb用奶樽飲架,你要勤力D泵,仲有飲多D湯水,好好休息。如果仲系唔夠奶水既話,咁你就加人奶喇,咪俾太大壓力自己吖
再真係唔得其實好多奶粉都好好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Tuncay22 於 2020-1-24 04:01 PM 發表

餵唔到人奶咪轉奶粉囉~我就朝早奶粉,夜晚埋身既,不過準備轉全奶粉
轉奶粉其實冇乜問題 我都係俾奶粉

百通草 多飲水 休息 放鬆
頭一年夠奶唔難 要餵到2歲大部份必定唔夠奶 同奶粉加減飲
千萬唔好信人奶奶粉一齊飲會唔適應
最緊要夠營養

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 oceanfung88 於 2020-1-25 01:36 AM 發表

轉奶粉其實冇乜問題 我都係俾奶粉
我都認同,當然人奶係好,但餵唔到,唔好勉強
我初初都想餵 但身體唔好都要轉全奶粉
不過我會揀水溶性膳食纖維多
好似我個女宜家飲緊果隻S26 Ultima 有磷脂同DHA對佢地腦仔發展好D
學野真係快過同年小朋友
當初好快就識叫媽媽

引用:
原帖由 chishui_88 於 2020-1-25 12:21 PM 發表

我都認同,當然人奶係好,但餵唔到,唔好勉強
我初初都想餵 但身體唔好都要轉全奶粉
不過我會揀水溶性膳食纖維多
好似我個女宜家飲緊果隻S26 Ultima 有磷脂同DHA對佢地腦仔發展好D
學野真係快過同年小朋友
當初好快就識叫媽媽 ...
請問呢隻係一次過轉曬定分階段轉?

唔使比咁大壓力自己,我返左工之後都變左半人奶半奶粉,揀返隻似人奶既奶粉就ok

引用:
原帖由 sIuDeeDeeY 於 2020-1-26 12:53 PM 發表

請問呢隻係一次過轉曬定分階段轉?
要跟返你係轉幾號
去wyeth個網就有轉奶表睇

回覆 引用 TOP

泵多d或啜多d 之前我每三個鐘泵一次 泵兩邊 放滿成個冰箱 仲有飲多d水同休息夠

回覆 引用 TOP

人奶同奶粉都餵囉,
想飽肚啲或清熱氣,
可以米水開奶粉,
捱到半歲就人奶加粥仔

回覆 引用 TOP

可以試下放鬆心情,補住奶粉先.我個陣時就係補illuma,貪佢hmo同mos會比較似人奶
之後個奶量慢慢升返就轉返全人奶

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sIuDeeDeeY 於 2020-1-24 01:29 PM 發表

我本身係想餵全人奶到2歲嘅,不過我本身奶水好少,唔知點解飲極魚湯,食極上奶嘢都唔係好上奶,個女都唔夠食,我自己就想佢飲多排人奶先嘅,不過而家睇情況都唔多得,點算啊? ...
我又覺得唔使畀咁大壓力自己,壓力過大反而會產生少啲奶,唔夠飲就補奶粉,最緊要大細都健康。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]