• 瀏覽: 1,320
  • 回覆: 12
  • 追帖: 1
Thanks all

熱賣及精選
你講得啱,新年係見家長的好機會,但講緊係個男人已經覺得係穩定又認定你係結婚對象,正常大時大節就算未係時候見家長,都會係想同身邊那位一齊過,當佢真係好想跟其他同事去玩,事前都應該同你商量一下,加上聽你所形容,佢似係有正印多,過去一年大時大節喜慶節日佢會否都係同你一齊過?

回覆 引用 TOP

Thanks all

回覆 引用 TOP

你有冇了解下你男朋友同家人關系呢?我之前的男朋友拍拖兩年都冇見過佢家人,原因系佢同家人麻麻,男人都會,覺唔好架嘢避下先,唔講,費事煩,暫不要糊思亂想,有時d男人會short short 地,跳線,覺得好鬼耐冇同班buddy 出去玩,會好鬼開心咁,咁你又想諗下,佢同伱拍拖後佢少咗幾多私人空間,一般女仔拍拖後系唔洗私人空間,最好成日痴住,但男人唔系咁,佢地都好懷念以前同班buddy 架happy時光,加下有機會緊系見fds 先,起伱角度,新年系好幾會見家長,呢個系伱主觀願望,你覺得見家長重要,可能代表你起佢心目中有地位認定伱位置,但起佢心目中不是咁諗,難得有時間咁耐冇見班fds , 難得相聚好難約齊人的,咁咪同buddy去玩先,如果佢將來都同你一齊,咁又真系大吧機會見家長架,所以伱都要拍拖中有自己朋友建立自己興趣,雙方都覺自有自己朋友同私人空間,當佢見到伱不是痴身到連自己朋友都唔比見,佢又擁有你時,又有自己朋友生活,互相尊重,慢慢當佢d朋友都有女朋友時,話唔定帶你一齊出去玩. 下次佢話同朋友玩,伱咪話等我都約朋友去玩先。我玩完番屋企先打比你咁囉!

回覆 引用 TOP

如果伱心裏不斷只想佢對伱唔同咗同之前唔同,唔帶你見家長就代表唔緊伱,伱又不斷話比自己內心聽其實我對佢好好,好緊佢,但佢唔緊我,伱哋d關係就會起伱d咁架諗法,開始產生茅盾及伱會對佢產生不滿,所以伱要控制下自己的個人女性想法,因為男人其實好簡單,佢地冇我地d女人諗嘢諗到咁,咁多聯想,男人一般系大男人,但系佢地其實系好直接動物,有得玩咪去玩,就系咁簡單!今年唔拜年見家長咪下次囉,女人就說等勿下次,男人就話咁唔系咩今年唔見家長,咪下次唔啱咩!大家思想方式系好唔同架,所以好多時女人d麻煩系自己製造而成的!

Thanks all

引用:
原帖由 vitgg 於 2020-1-23 12:37 PM 發表

謝謝分析!都認同女人諗得較複雜

佢同家人應該較少溝通,但未去到關係麻麻。

佢今次係同2個同事去,有幾熟就吾知。
只係俾我覺得佢有人約,就吾會諗下我先。

再續,
昨晚佢話吾去長隆,可以多d時間見面了。
其實佢有時俾我的感覺就是佢沒有節目才搵我,是否又諗多了?求分析 ...
你不如內心感恩下佢一有時間就搵你,唔好覺得佢冇嘢做先找你,仲好啦,如果有時間都唔找你仲大獲,記得反事不要發脾氣,多d讚賞佢對伱做咗好架嘢,男人好膚淺,喜歡被人讃賞,其實系一個小朋友來的!介紹伱看一本書,當和尚遇上鑽石4之愛的業力法則!內容好多如何建立伴侶關系的法則. 凡事心隨境變!看看吧!

Thanks all

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 vitgg 於 22-1-2020 03:39 PM 發表

件事有點長

有冇sis可幫忙分析一下?

件事已過了幾日, 不過自己仲有點耿耿於懷,所以出個po想睇下吾同睇法

因為吾知是否自己諗得太多了,同自己預期的有不同,所以介懐了

小小背景:

同男朋友拍拖差吾多1年, 佢見過我家人, 我未見過佢家人。 佢之前都有帶過我去佢舊同學聚會。

事源早兩星期 ...
簡單一句,你男友不夠愛你,完。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 vitgg 於 2020-1-22 15:39 發表

件事有點長
件事已過了幾日, 不過自己仲有點耿耿於懷,所以出個po想睇下吾同睇法
小小背景:
同男朋友拍拖差吾多1年, 佢見過我家人, 我未見過佢家人。 佢之前都有帶過我去佢舊同學聚會。
事源早兩星期佢同我講佢初二會同幾個男同事上長隆玩,之後就話初一會去我屋企拜年。
其實都介意佢放假吾陪自己,所以就呻咗句話Г你放假都吾陪我玩],就住佢就話你都可以自己安排節目。當時反應吾切其實自己只係介意佢吾重視自己。
因為之前weekend的約會好多時佢都係即日約, 但佢同朋友,同事就幾日前就安排好去邊玩。最近佢約我食飯,睇戲,佢都會叫我搵去邊食同㨂睇戲戲院同時間,落差感好大,因為拍拖頭幾個月都吾會咁..ˋ近幾個月也太吾上心了
不過就冇同佢表達過自己的感覺,因為好似事事都介懐也太計較吧,只是比自己預期有吾同。
有時覺得佢有點大男人,吾細心,不過佢對我都還可以,有時都會送下野俾我。
另外,我都有問佢吾帶我去見下佢家人,佢就答我有機會先。其實我覺得新年吾係最好機會見面嘛?
再續,
昨晚佢話吾去長隆,可以多d時間見面了。
不過俾我的感覺是佢沒有節目才搵我,是否又諗多了定佢真是吾太著重細節位...
唔上心係正常的
絕大部份一般人會在把異性目標變成另一半後,關注就會減少
而你就會覺得佢溝你果陣先係平時既佢
呢D叫期待落差
如果你想叫返佢關注你多D,極其量都只會係少少,不過你好似用錯方法

算了,反正你只係想女生幫你分析,上面堆野你可以當冇出現過架,你有咩想問最好都唔好問啦

これが人の夢、人の望み、人の業!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 vitgg 於 2020-1-22 03:39 PM 發表

件事有點長

小小背景:

事源早兩星期 ...
都唔洗睇啦,喺戀情分析問人,都係奶嘢架啦

回覆 引用 TOP

Thanks all

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]