• 瀏覽: 10,319
  • 回覆: 867
  • 追帖: 1
你我相識於某年某月的某一天。。。。

初來乍到的我們,經常一起吃飯、聊天,你風趣幽默,常惹我倆哈哈大笑。。。

時間飛逝,你選擇離去,剩下我倆。。。。盡管有地理上的距離,但無礙我們仨的友誼。

去年這個時候,閒極無聊的我,透過聊天軟件給所有的親朋好友寄上滿滿的祝福,我希望大家都可以高高興興地過年。

突然你訊息來了,我滿心歡喜地點擊你的訊息。訊息的那端,傳來的卻是你的噩耗,我沒想過是這樣的消息。。。。。我悄悄地為你感到悲傷,也悄悄地為你流淚。。。為何說走就走呢?為何身邊的人都這樣離開?

某天,與閨蜜隔空聊心事時,不經意地提到此事。笨笨的她突然來訊息問:「若有一天你離開了,是不是也會這樣靜悄悄的?你會怎樣通知我?」無言,我也不知道要怎樣通知她?

或許只是一顆墜落的流星吧!無聲無息地來,無聲無息地去。。。此生不再相見。。。。

熱賣及精選
引用:
原帖由 低能的你 於 2020-1-22 10:38 AM 發表

你我相識於某年某月的某一天。。。。

初來乍到的我們,經常一起吃飯、聊天,你風趣幽默,常惹我倆哈哈大笑。。。

時間飛逝,你選擇離去,剩下我倆留下。。。。盡管有地理上的距離,但無阻我們仨的友誼。

去年的這個時候,閒極無聊的我,透過聊天軟件給所有的親朋好友寄上滿滿的祝福,我希望大家都可以高高興興地過年。

突然你來訊息了,我滿心歡喜地點擊你的訊息。訊息的那端,傳來的卻是你的噩耗,我沒想過是這樣的消 ...
人生無常~

樂樂,要快樂呀~

所以要日日上鄉土報到,免大家擔心!

生有時
死有時
相聚有時
別離有時
安好
勿念
引用:
原帖由 雪飛兒 於 2020-1-22 10:56 AM 發表

人生無常~

樂樂,要快樂呀~
雪雪,好的,去年真心好意外,謝謝你的關心

引用:
原帖由 不基含情的妹頭 於 2020-1-22 11:01 AM 發表

🤣🤣🤣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 低能的你 於 2020-1-22 11:03 AM 發表

雪雪,好的,去年真心好意外,謝謝你的關心

睇到聽到都有啲傷感,但逝者已去,唯有重新振作~

引用:
原帖由 不基含情的妹頭 於 2020-1-22 11:01 AM 發表

嗯。。。但我閨蜜的問題令我呆左下,唔知點答佢??

我fd whatapp佢姐唔知點入代佢答,後來問我地有冇佢照片時,我先發現冇同佢合照過。。。

好突然

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雪飛兒 於 2020-1-22 11:05 AM 發表

睇到聽到都有啲傷感,但逝者已去,唯有重新振作~
係呀。。。所以我唔係太想識太多人,因為我害怕失去

日日都寫黑材,都係溝下仔,鴿下靚仔開心d,起碼個心情冇甘沉重。。。。

另一方面,希望大家珍惜眼前人,一齊開開心心過年

引用:
原帖由 低能的你 於 2020-1-22 11:06 AM 發表

係呀。。。所以我唔係太想識太多人,因為我害怕失去

人生有一知已足而~

就算失去,亦在心中~

#我都唔會刻意去識朋友~

引用:
原帖由 雪飛兒 於 2020-1-22 11:09 AM 發表

人生有一知已足而~

就算失去,亦在心中~

#我都唔會刻意去識朋友~
佢已經係我心中

我寧願同佢吃飯,都唔要收到甘樣的消息

引用:
原帖由 低能的你 於 2020-1-22 11:08 AM 發表

日日都寫黑材,都係溝下仔,鴿下靚仔開心d,起碼個心情冇甘沉重。。。。

另一方面,希望大家珍惜眼前人,一齊開開心心過年

...
珍惜眼前人!

係某年嘅冬至,突然傳來我父親離世嘅消息,我又係點都接受唔到~

明明個幾月前仲一齊食過飯,點解,只係想返鄉過個新年,轉眼就陰陽相隔?

人真係好化學…

引用:
原帖由 低能的你 於 2020-1-22 11:12 AM 發表

佢已經係我心中

我寧願同佢吃飯,都唔要收到甘樣的消息
我都有同等感受~

我父親亦永遠係我心中~

引用:
原帖由 雪飛兒 於 2020-1-22 11:15 AM 發表

珍惜眼前人!

係某年嘅冬至,突然傳來我父親離世嘅消息,我又係點都接受唔到~

明明個幾月前仲一齊食過飯,點解,只係想返鄉過個新年,轉眼就陰陽相隔?

人真係好化學… ...
唔好意思呀,我勾起你傷心事。。。

我地應該樂觀地過生活,樣樣事情盡力而為,唔好有遺憾。。。

引用:
原帖由 雪飛兒 於 2020-1-22 11:16 AM 發表

我都有同等感受~

我父親亦永遠係我心中~
我爸爸都係。。。

來,我地一齊向前行。。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]