• 瀏覽: 2,292
  • 回覆: 68
  • 追帖: 1
同老公系深圳䛊,䛊佢時只有一萬蚊人工一個月,感覺到佢份人都好灰,對人對事的睇法都有小小偏激。一路鼓厲佢向上,三年後考到份正職。佢對我都細心,驚我食不飽,冬天凍親。為我而學識煮飯,當時真係一個好男人,所以到今日都不停懷念過去不想放手。三年後結婚過嚟香港,我父母一蚊禮金都末要,什麼過大禮一切都無,但跟住香港習慣送金比我地,食餐飯後就走返大陸。上年生左第二個,就從第二個B出世生一切都變咗,佢群埋啲朋友又賭馬又打牌,一個星期兩三日都係出面賭,雖然銀馬不大,一兩千左右,但對於我來說,我們的生活原本就不是幾富裕,我都拎晒我以前返工儲架錢落來香港同你一齊儲錢買樓,但點解你要咁樣賭曬錢的錢。兩個細路仔夜晚訓得唔好,家姐之前由於被嚇親過,夜晚經常性大叫,細B一吵醒就哭,一哭就嘔奶,果時佢仲系出面打牌未返,一個人又要換床單衣服又要再搞兩個細路訓,真係覺得好無助,就開始跟佢吵。今年過完新年發現原來佢同個做雞架行埋一齊,老公老婆叫。為咗細路仔我選擇原諒佢。佢話會斷,但9月再發現佢同個女人講要離婚,只求個女人同佢一齊。我們再次商量為咗細路不離婚,我選擇原諒,昨晚佢終於忍唔住為咗個女人選擇要離婚。這一年我不斷努力做好自己,為咗修復婚姻做了好多野,但都冇用。為什麼男人可以咁樣,為咗個離過婚架雞,拋棄自己的仔女,和你一齊受過苦的人。我咁心好痛,好痛,痛到用刀切手都冇感覺。點解你有錢了就變成咁,我寧願要當初果個無錢的你。我只求簡簡單單的拖住你的手過一世。點解你要咁樣做。這里好多人鐘意閙大陸女人抵死,閙下我吧,如可以閙醒我就好啦

熱賣及精選
冇分男女,變左就變左

引用:
原帖由 家中強勁的羊 於 2020-1-19 10:41 PM 發表

同老公系深圳䛊,䛊佢時只有一萬蚊人工一個月,感覺到佢份人都好灰,對人對事的睇法都有小小偏激。一路鼓厲佢向上,三年後考到份正職。佢對我都細心,驚我食不飽,冬天凍親。為我而學識煮飯,當時真係一個好男人,所以到今日都不停懷念過去不想放手。三年後結婚過嚟香港,我父母一蚊禮金都末要,什麼過大禮一切都無,但跟住香港習慣送金比我地,食餐飯後就走返大陸。上年生左第二個,就從第二個B出世生一切都變咗,佢群埋啲朋友又 ...
妳只會講對妳有利嘅說話…

正常一個男人,會寧願要隻雞都唔要自己家庭!?

一係就佢個腦有問題…

一係就妳個人有問題~

引用:
原帖由 巧鬆啲 於 2020-1-19 11:17 PM 發表

妳只會講對妳有利嘅說話…

正常一個男人,會寧願要隻雞都唔要自己家庭!?

一係就佢個腦有問題…

一係就妳個人有問題~ ...
你說得對,感情無左不是一個人的錯,由其是有細路的家庭,為咗細路都有好多矛盾。佢是處女座,對任何事情都要求完美,我是全職主婦,佢要求我對佢的服從性好高,如佢會要求我一定要餵個6歲女食飯,但就要求一歲B自己食,咁樣我會不聽從,因佢愛大女多過細,而我要求女自理。我不想放手,就係因為佢一年前都係對我好好,驚我餓親、凍親,會煮飯。

引用:
原帖由 印度凸警 於 2020-1-19 11:11 PM 發表

冇分男女,變左就變左
是的,女人都會變,感情呢啲嘢,不分男女

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 家中強勁的羊 於 2020-1-19 11:43 PM 發表

你說得對,感情無左不是一個人的錯,由其是有細路的家庭,為咗細路都有好多矛盾。佢是處女座,對任何事情都要求完美,我是全職主婦,佢要求我對佢的服從性好高,如佢會要求我一定要餵個6歲女食飯,但就要求一歲B自己食,咁樣我會不聽從,因佢愛大女多過細,而我要求女自理。我不想放手,就係因為佢一年前都係對我好好,驚我餓親、凍親,會煮飯。 ...
只係為咗喱啲家庭瑣事而離婚,同第二個女人一齊?無咁簡單吧。

引用:
原帖由 夜靜雨聲 於 2020-1-20 01:52 AM 發表

只係為咗喱啲家庭瑣事而離婚,同第二個女人一齊?無咁簡單吧。
因為這些家庭瑣事這兩年閙交比較多,佢話對我無晒感情,所以佢同果個女人一齊。而果個女人佢不認為是雞,是我自己上網搵到啲人寫佢的朋務先知道佢是做這些。佢只係話個女人淨打飛機,網上的野都是假的,覺得我侮辱左條女。佢選擇離婚,就算小孩跟佢,佢的家人都說要同他斷絕關係。我寫出來并不是想說佢的壞話,專寫對我好的野。網上世界邊個都不認識,佢易從來不睇香討,我也不需要隱瞞什麼。只係呢一年來,我不可以同朋輩講,直到今次佢要離婚我才同我奶奶說。果種無地方發洩,一直屈係心入面的感覺,另到情緒好易崩潰,倒至我割脈,幸好末死到。家庭瑣事佢不願付出,而條女現在跟佢一齊很開心,佢不願意分開,離婚是我提出,我真的被困擾住好辛苦。所以提離婚是我的選擇,我要學識自己承擔和放手,只係我真的不舍,辛苦經營左十年的感情

咁都生兩個?雖然第二個先變,但係唔算富裕環境
男人話變就變,女人都一樣。你信唔信齋打飛機無仆野?

要走既留唔住~
唔捨得都要捨得
加油

引用:
原帖由 救世廚 於 2020-1-20 07:57 AM 發表

咁都生兩個?雖然第二個先變,但係唔算富裕環境
男人話變就變,女人都一樣。你信唔信齋打飛機無仆野?
6萬以上人工在香港不算富裕,但都可以免強供養兩個小孩,而且我好少用錢,一個月用最多最多三四千蚊,我自己也有存款。兩個小孩是大家一起商量努力啲結果,不是一方願意就可以生到的。從來冇念過佢會變,因佢結婚時說過結咗婚就一世不准離

引用:
原帖由 cclia716 於 2020-1-20 08:02 AM 發表

要走既留唔住~
唔捨得都要捨得
加油
多謝🙏🏿,我會加油讓自己去忘記佢的好

引用:
原帖由 家中強勁的羊 於 2020-1-20 08:07 AM 發表

6萬以上人工在香港不算富裕,但都可以免強供養兩個小孩,而且我好少用錢,一個月用最多最多三四千蚊,我自己也有存款。兩個小孩是大家一起商量努力啲結果,不是一方願意就可以生到的。從來冇念過佢會變,因佢結婚時說過結咗婚就一世不准離 ...
一世不准離😣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 家中強勁的羊 於 2020-1-20 08:09 AM 發表

多謝🙏🏿,我會加油讓自己去忘記佢的好
當佢愛你果時,講既野可能都係真
當佢唔愛你果時,佢講過咩做過咩都係假

就算你依家幾難過都好
就算你依家幾唔捨得都好
佢都係唔要你啦

傻完又好,發完癲又好,
要識自己企返起身
路好長,仍是要走
愛自己多d啦

引用:
原帖由 cclia716 於 2020-1-20 10:18 AM 發表

當佢愛你果時,講既野可能都係真
當佢唔愛你果時,佢講過咩做過咩都係假

就算你依家幾難過都好
就算你依家幾唔捨得都好
佢都係唔要你啦

傻完又好,發完癲又好,
要識自己企返起身
路好長,仍是要走
愛自己多d啦 ...
如果天下間所有的愛人都可以相愛,相惜咁相互扶持到老,可能個社會都會少啲怨氣

回覆 引用 TOP

🎶實在係話變就變 預伏在樂趣前面
前面有千變萬化 不會睇見🎶

我係咸濕仔,最愛大包米。
後宮幾千批,成世畀女圍。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]