• 瀏覽: 3,632
  • 回覆: 28
游X薇醫生好冇醫德!!佢相信自己專業,覺得自己冇斷錯症冇問題,但點解病人要求進一步化驗佢拒絕??佢咁樣講幾句說話,病人隨時要受好多不必要既皮肉之苦,仲要一世都會有心理陰影,如果佢電曬我D組織,其他醫生都話咁樣死無對症!你往後都只能相信自己係有椰菜花,因為已經冇得再驗。冇再生咪當佢醫好左你囉,但你如果本來就冇病根本點都唔會再生!

早兩星期前因為下面好痕,痕左兩日頂唔順,就一朝早走去游X薇醫生(求其搵)

然後佢幫我檢查,話我有好多性病疣,要盡快做手術,一定係BF惹你,即時幫我BOOK浸會醫院手術室,隔兩日後就做電灼,要全身麻醉,手術費萬幾蚊

然後返到屋企我先識得喊,喊足兩個鐘,不停諗點解會發生係自己身上,應唔應該同屋企人講,但真係好羞恥,然後隔左陣我BF就打黎問我朝早睇醫生點呀,我就即刻講左佢知咩事,佢發毒誓自己冇做對唔住我既事,其實我都信佢,所以冇質問佢,淨係叫佢都去檢查下

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
跟住佢就請假返黎,我地即刻去左睇皮膚及性病科,果個醫生話我BF冇事,而我就可以選擇割少少做病理化驗先。咁我就返去游X薇果度,姑娘聽電話,我話想叫醫生先幫我做個化驗先,但個姑娘第一句就撻埋黎:「下!呢D一睇就知架喇wo」然後我話我bf冇事佢先駁比醫生,醫生聽到我話化驗,就講:「你都係想話你bf冇事點解你有事姐,佢一係未發出黎,一係可能d疣太細粒睇唔到,化驗曬時間一陣惹到周圍都係,有咩等做完手術我先再同你討論你自己既生活習慣啦」

返到屋企成晚訓唔到教,第二朝就走去睇社會衛生科,當日係個高級醫生幫我檢查,結果睇完之後佢話我一定冇椰菜花,果D係正常組織,叫我即刻取消聽日個手術,轉介我去婦科做病理化驗,後來再換左另一個醫生幫我睇都係話冇事

點知我打返去比個游醫生時,佢都仲堅持我一定係有,唔肯退返手術按金比我,個姑娘問我有咩證據,係我自己話唔做手術!我嬲到話我睇咁多個醫生既額外洗費都未同你計呀!你要證據等我拎埋化驗報告黎,到時就唔係追討果按金咁簡單!呢間野真係離曬大譜,最後先肯比返錢我,但都要去醫委會投訴佢

回覆 引用 TOP

咁你究竟想表達乜?

引用:
原帖由 巴山風雨 於 2020-1-19 09:22 PM 發表

咁你究竟想表達乜?
我都知太長,我想表達既係,果個醫生好冇醫德!!佢相信自己專業,覺得自己冇斷錯症冇問題,但點解病人要求進一步化驗佢拒絕??佢咁樣講幾句說話,病人隨時要受好多不必要既皮肉之苦,仲要一世都會有心理陰影,如果佢電曬我D組織,其他醫生都話咁樣死無對症!你往後都只能相信自己係有椰菜花,因為已經冇得再驗。冇再生咪當佢醫好左你囉,但你如果本來就冇病根本點都唔會再生!

引用:
原帖由 家中委屈的達人 於 2020-1-19 09:35 PM 發表

我都知太長,我想表達既係,果個醫生好冇醫德!!佢相信自己專業,覺得自己冇斷錯症冇問題,但點解病人要求進一步化驗佢拒絕??佢咁樣講幾句說話,病人隨時要受好多不必要既皮肉之苦,仲要一世都會有心理陰影,如果佢電曬我D組織,其他醫生都話咁樣死無對症!你往後都只能相信自己係有椰菜花,因為已經冇得再驗。冇再生咪當佢醫好左你囉,但你如果本來就冇病根本點都唔會再生! ...
你幾歲?

引用:
原帖由 巴山風雨 於 2020-1-19 09:37 PM 發表

你幾歲?

引用:
原帖由 家中委屈的達人 於 2020-1-19 09:40 PM 發表

30歲啦,年中結婚,咁樣比佢玩一玩,真係大考驗
一開始就應該睇多個醫生會穩陣D

引用:
原帖由 巴山風雨 於 2020-1-19 09:45 PM 發表

一開始就應該睇多個醫生會穩陣D
我DAY 1睇,佢要我DAY 3就入院做手術,不停嚇我唔快D做會點,唔洗做化驗
我就係得返手術前果兩日去睇多兩個醫生!佢話佢幫過好多女仔做,同我情況一樣
如果係咁,都唔知有幾多人係真病幾多係假病,最慘係好易會令到人同另一半關係破裂

引用:
原帖由 家中委屈的達人 於 2020-1-19 09:49 PM 發表

我DAY 1睇,佢要我DAY 3就入院做手術,不停嚇我唔快D做會點,唔洗做化驗
我就係得返手術前果兩日去睇多兩個醫生!佢話佢幫過好多女仔做,同我情況一樣
如果係咁,都唔知有幾多人係真病幾多係假病,最慘係好易會令到人同另一半關係破裂 ...
我睇專科醫生前都會先上網睇返佢D資料了解多D

回覆 引用 TOP

下次開post盡量十零廿隻字搞掂去 呢度個撚個十萬月薪起冇咁多時間睇

引用:
原帖由 我真的不知道 於 2020-1-19 09:57 PM 發表

下次開post盡量十零廿隻字搞掂去 呢度個撚個十萬月薪起冇咁多時間睇
我人工低,慢慢寫

回覆 引用 TOP

好多時我都唔信私人醫生。為利益乜都敢講。

回覆 引用 TOP

好彩冇做到手術,但冇左幾多錢?
有咩事都應揾多一個醫生了解。
你第一時間都冇信男友

引用:
原帖由 家中委屈的達人 於 2020-1-19 09:49 PM 發表

如果係咁,都唔知有幾多人係真病幾多係假病,最慘係好易會令到人同另一半關係破裂 ...
冇醫德醫生唔少㗎,要睇多幾個再決定手術穩陣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 救世廚 於 2020-1-19 11:49 PM 發表

好彩冇做到手術,但冇左幾多錢?
有咩事都應揾多一個醫生了解。
你第一時間都冇信男友
好正常喎,比著有醫生話我有性病都第一時間諗另一半啦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]