• 瀏覽: 3,929
  • 回覆: 27
  • 追帖: 1
請問有冇人試過我老婆懷孕一個下面有少量血流出
安全媽

只有少量,冇其他唔舒服,可再觀察
血流唔停,及時睇doctor
建議唔放心可以直接到醫院

引用:
原帖由 大眼晶 於 2020-1-19 05:28 AM 發表

安全媽
煲D桑寄生蓮子蛋茶,又可以安胎,而且大人細佬都飲得,個人覺得桑寄生去藥房或專買豉油米糧油舖頭買,正宗老字號好似係紅白色盒,D桑寄生有粗又大枝,反而係樓上買個D好碎。

引用:
原帖由 艾青青青青 於 2020-1-19 10:05 AM 發表

只有少量,冇其他唔舒服,可再觀察
血流唔停,及時睇doctor
建議唔放心可以直接到醫院
睇咗急症急症轉介去醫院咁今日早去睇醫生我都緊張怕有事

引用:
原帖由 dan_dan524 於 2020-1-19 04:06 PM 發表

煲D桑寄生蓮子蛋茶,又可以安胎,而且大人細佬都飲得,個人覺得桑寄生去藥房或專買豉油米糧油舖頭買,正宗老字號好似係紅白色盒,D桑寄生有粗又大枝,反而係樓上買個D好碎。 ...
謝謝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大眼晶 於 2020-1-20 01:43 AM 發表

点样?依家乜情况

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大眼晶 於 2020-1-19 05:28 AM 發表

安全媽
我個陣都係咁,仲要大量出血,即入院,有流產先兆,不過好彩依家16週都仲健康成長中。
應該入左急症先,醫生幫你老婆照下個胎點樣,之後再去睇中醫安胎調理下,加油

你係未人老公嚟架!?
有問題就去睇醫生啦,仲上網問人做咩呀?

啲人講得無錯,
無仔真係要去考牌。

擔心最好睇醫生。但通常開頭無痛的,醫生都係叫你休息only。睇私家。

引用:
原帖由 大眼晶 於 2020-1-20 01:43 AM 發表

佢嗰日睇咗急症個醫生話仲未睇到有心跳裏面超聲波照唔到因為週期太短
轉介咗去健康院排早期
1月20日去睇咗健康院個醫生照左好多張超聲波個醫生話又係睇唔到心跳因為那個變態細芝麻咁細粒
要到2月3號再去檢查睇下個胎兒嘅大細情況同有冇心跳
講真個醫生噉樣講冇一個準確的答案呢段期間真係好抑鬱我老婆真係都好大壓力

引用:
原帖由 BoringPerson 於 2020-1-20 10:37 AM 發表

我個陣都係咁,仲要大量出血,即入院,有流產先兆,不過好彩依家16週都仲健康成長中。
應該入左急症先,醫生幫你老婆照下個胎點樣,之後再去睇中醫安胎調理下,加油 ...
希望冇事啦因為佢係一個世界準備過嚟嘅時候佢發生噉嘅情況我哋做大人嘅我哋只可以睇醫生我哋都唔知可以做到啲咩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cccrazybaby 於 2020-1-22 05:20 AM 發表

擔心最好睇醫生。但通常開頭無痛的,醫生都係叫你休息only。睇私家。
我老婆都係唔放心都係去睇1月廿四號去睇私家照一照睇下有乜唔同講法

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kamiry 於 2020-1-21 12:26 PM 發表

你係未人老公嚟架!?
有問題就去睇醫生啦,仲上網問人做咩呀?

啲人講得無錯,
無仔真係要去考牌。
一定去睇啦但係有啲野真係醫生都未必講得清楚好多野都好有疑惑所以要好多嘅資料想有冇啲噉嘅情況係主要係搵有類似嘅過我等到自己個心放心啲
噉個情況當然要睇醫生喇不過而家仲未醫生都講咗一個可以俾到自己放心嘅答案噉你點可以唔擔心

回覆 引用 TOP

請不要抽水如果你明嘅你識嘅就分享俾大家知呢個係討論區因為有好多事情你自己一生人都唔係所有人都知醫生都未必係全部嘢可以幫得到而家流血醫生都未證明到係啲乜只係解釋話而家係作小產,問醫生醫生又話個胎太細而家睇唔到啲乜嘢要等過大啲一排先睇到,呢個答案真係話可以真係啊如果等到大d有啲咩事傷害,小產話噉仲使乜去睇醫生啊,醫生啊最多幫你攞個嘢出嚟
好多嘢祇有醫生先嘅最專業醫生我都會睇但係而家醫生佢都冇講到一個畀自己放心嘅答案

引用:
原帖由 大眼晶 於 2020-1-22 12:03 PM 發表

請不要抽水如果你明嘅你識嘅就分享俾大家知呢個係討論區因為有好多事情你自己一生人都唔係所有人都知醫生都未必係全部嘢可以幫得到而家流血醫生都未證明到係啲乜只係解釋話而家係作小產,問醫生醫生又話個胎太細而家睇唔到啲乜嘢要等過大啲一排先睇到,呢個答案真係話可以真係啊如果等到大d有啲咩事傷害,小產話噉仲使乜去睇醫生啊,醫生啊最多幫你攞個嘢出嚟
好多嘢祇有醫生先嘅最專業醫生我都會睇但係而家醫生佢都冇講到一個畀 ...
如果你唔安心,你可以去睇多個醫生。
醫生係尊業既,如果你問多個醫生都唔信,就無人可以幫到你。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]